Şefii serviciilor de securitate din Israel şi Egipt s-au întâlnit în secret la Cairo

  • Directorul Agenţiei de Securitate a Israelului s-a întâlnit în secret cu şeful serviciilor de informaţii din Egipt.
  • Întâlnirea a avut loc la Cairo şi a fost confirmată doar de surse, nu şi de oficialii implicaţi.
  • Discuţia a fost duminică.
Urmărește
181 afișări
Imaginea articolului Şefii serviciilor de securitate din Israel şi Egipt s-au întâlnit în secret la Cairo

Şefii serviciilor de securitate din Israel şi Egipt s-au întâlnit în secret la Cairo

Directorul Shin Bet, Ronen Bar, s-a întâlnit cu şeful serviciilor secrete din Egipt, Abbas Kamel, în capitala egipteană Cairo, potrivit reporterului Axios, Barak Ravid, care a citat „o sursă familiară cu vizita” şi a fost preluat de Al Jazeera.

Cei doi au discutat despre încetarea focului în Gaza şi modalităţi de reluare a discuţiilor cu liderul Hamas. Ei au mai vorbit despre Coridorul Philadelphi şi punctul de trecere a frontierei Rafah, care separă enclava palestiniană de Egipt. Punctul este închis din mai, când armata israeliană a lansat ofensiva în sudul Fâşiei Gaza.

Vizita lui Bar este prima a unui oficial israelian înalt la Cairo din 22 august.

Autorităţile israeliene şi egiptene nu au comentat informaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici