Şeful armatei britanice avertizează: Ţara are la dispoziţie 3 ani pentru a se pregăti de război

Marea Britanie trebuie să dubleze letalitatea armatei sale sau să fie pregătită să lupte într-un război peste trei ani, deoarece ameninţările separate din partea Rusiei, Chinei şi Iranului ajung la un punct culminant în jurul anului 2027, a avertizat noul şef al armatei.

Urmărește
2457 afișări
Imaginea articolului Şeful armatei britanice avertizează: Ţara are la dispoziţie 3 ani pentru a se pregăti de război

Şeful armatei britanice avertizează: Ţara are la dispoziţie 3 ani pentru a se pregăti de război

Generalul Sir Roly Walker a prezis că preşedintele rus Vladimir Putin va ieşi din invazia sa din Ucraina „foarte, foarte periculos” şi „dorind răzbunare” împotriva ţărilor precum Marea Britanie, care au sprijinit forţele armate ucrainene, indiferent dacă Moscova câştigă sau pierde, scrie Sky News.

„Lecţia istoriei este că ruşii nu uită şi se vor întoarce ... dorind răzbunare pentru sprijinul acordat Ucrainei”, a declarat el reporterilor la evenimentul găzduit de think-tank-ul Royal United Services Institute din Londra, notează Financial Times.

Generalul Walker a avertizat, de asemenea, cu privire la potenţialul unei invazii chineze a Taiwanului, la dorinţa Iranului de a dezvolta arme nucleare şi la ameninţarea reprezentată de Coreea de Nord.

„Acesta este motivul pentru care ajungi în acest punct până în... 2027-2028, această convergenţă ar putea atinge un fel de singularitate reciprocă, iar capacitatea ta de a le aborda în mod izolat - o criză specifică care poate fi gestionată de sistemul bazat pe reguli - cred că este semnificativ diminuată”, a spus el.

Walker a declarat că, în conformitate cu planurile sale de reformă, armata britanică ar urmări să îşi dubleze „letalitatea” în termen de trei ani şi să o tripleze până în 2030. Pentru a face acest lucru, el a declarat că forţele terestre ale Regatului Unit au trebuit să renunţe la „mentalitatea de mare armată” şi să adopte noi tehnologii bazate pe software condus de inteligenţa artificială.

Potrivit The Guardian, Partidul Laburist a început o revizuire strategică a apărării după alegerile generale, într-un moment în care există apeluri pentru creşterea cheltuielilor de apărare ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

Deşi guvernul a fost de acord să crească cheltuielile pentru apărare de la nivelul actual de 2,32% din PIB la 2,5%, acesta nu s-a angajat să stabilească un calendar ferm înainte de a analiza posibilităţile financiare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici