Şeful armatei poloneze avertizează: Ţara trebuie să pregătească soldaţii pentru un conflict la scară largă

  • Polonia trebuie să îşi pregătească soldaţii pentru un conflict total, a declarat miercuri şeful Statului Major al forţelor sale armate.
  • Afirmaţia vine în timp ce ţara îşi măreşte numărul de trupe la graniţa cu Rusia şi Belarus.
Urmărește
1402 afișări
Imaginea articolului Şeful armatei poloneze avertizează: Ţara trebuie să pregătească soldaţii pentru un conflict la scară largă

Şeful armatei poloneze avertizează: Ţara trebuie să pregătească soldaţii pentru un conflict la scară largă

Generalul Wieslaw Kukula, şeful de stat major al forţelor armate poloneze, a declarat că trebuie să-şi pregătească soldaţii pentru un conflict total, nu pentru unul de tip asimetric, notează agenţia Reuters.

„Astăzi, trebuie să ne pregătim forţele pentru un conflict la scară largă, nu pentru un conflict de tip asimetric", a declarat şeful Statului Major al armatei, generalul Wieslaw Kukula, într-o conferinţă de presă, potrivit Sky News.

"Acest lucru ne obligă să găsim un echilibru bun între misiunea de frontieră şi menţinerea intensităţii pregătirii în armată", a spus el.

În cadrul aceluiaşi eveniment, ministrul adjunct al apărării, Pawel Bejda, a declarat că, începând cu luna august, numărul trupelor care păzesc frontiera de est a Poloniei va creşte de la 6 000 în prezent la 8 000.

Relaţiile Poloniei cu Rusia şi cu Belarus s-au deteriorat brusc de când Moscova a invadat Ucraina în 2022, declanşând un război intrat în al treilea an.

Varşovia a majorat cheltuielile pentru apărare la peste 4 % din producţia sa economică în acest an, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici