Şeful diplomaţiei UE lansează un apel pentru ridicarea restricţiilor privind armele cu rază lungă de acţiune donate Ucrainei: Ar contribui la avansarea eforturilor de pace

Şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, a cerut ridicarea restricţiilor privind utilizarea de către Ucraina a armelor cu rază lungă de acţiune donate pentru a lovi ţinte din Rusia.

Urmărește
846 afișări
Imaginea articolului Şeful diplomaţiei UE lansează un apel pentru ridicarea restricţiilor privind armele cu rază lungă de acţiune donate Ucrainei: Ar contribui la avansarea eforturilor de pace

Şeful diplomaţiei UE lansează un apel pentru ridicarea restricţiilor privind armele cu rază lungă de acţiune donate Ucrainei: Ar contribui la avansarea eforturilor de pace

În cadrul unei postări pe platforma X (fosta Twitter), Josep Borrell a afirmat că „Ofensiva ucraineană de la Kursk este o lovitură dură pentru naraţiunea preşedintelui rus Putin”.

Şeful diplomaţiei UE a enumerat şi o serie de beneficii pentru Kiev dacă aceste restricţii ar fi ridicate, printre acestea aflându-se consolidarea autoapărării Ucrainei, salvarea de vieţi şi reducerea distrugerilor în Ucraina, dar şi contribuirea la avansarea eforturilor de pace, notează POLITICO.

Reacţia lui Josep Borrell vine la două zile după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un nou apel la adresa aliaţilor Kievului de a permite utilizarea armelor cu rază lungă de acţiune în interiorul Rusiei, pentru a opri avansul Moscovei în estul Ucrainei.

Până în acest moment, ţări precum Danemarca sau Germania au declarat că Ucraina poate utiliza arme donate după cum consideră de cuviinţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici