Şeful FAA susţine pedeapsa pentru SpaceX susţinând că a făcut lansări fără permis

Şeful Administraţiei Federale a Aviaţiei susţine pedeapsa aplicată companiei SpaceX care este acuzată că a făcut lansări spre spaţiu fără a avea permis. Compania va plăti o amendă şi ar putea avea întârzieri la viitoarele lansări. Elon Musk a criticat pedeapsa vorbind despre „chestiuni mărunte”.

Urmărește
185 afișări
Imaginea articolului Şeful FAA susţine pedeapsa pentru SpaceX susţinând că a făcut lansări fără permis

Şeful FAA susţine pedeapsa pentru SpaceX susţinând că a făcut lansări fără permis

Administratorul FAA, Mike Whitaker, a apărat amenda propusă în valoare de 633.000 de dolari. Aceasta a fost aplicată companiei SpaceX a lui Elon Musk pentru încălcarea regulilor agenţiei înainte de lansările din iunie şi iulie 2023.

„Au lansat fără permis”, a spus administratorul Mike Whitaker, potrivit Reuters.

Declaraţia a fost făcută în cadrul şedinţei unei comisii parlamentare.

„Este singurul instrument pe care îl avem pentru a obţine conformitatea în chestiunile de siguranţă”, a mai spus Whitaker care a susţinut şi impunerea unor întârzieri în ceea ce priveşte lansările viitoare.

Musk i-a atacat săptămâna trecută pe liderii FAA spunând că penalizează SpaceX „pentru chestiuni mărunte care nu au nimic de-a face cu siguranţa, neglijând în acelaşi timp problemele reale de siguranţă la Boeing.” „Acest lucru este profund greşit şi pune vieţile oamenilor în pericol”, a fost concluzia lui Musk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici