Şeful Forţei Quds a Iranului nu a mai fost contactat de la loviturile din Beirut - oficiali iranieni

Comandantul Forţei Quds a Iranului, Esmail Qaani, care s-a deplasat în Liban după uciderea luna trecută a liderului Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, într-o lovitură aeriană israeliană, nu a mai fost contactat de la loviturile din Beirut, scrie Reuters.

Urmărește
376 afișări
Imaginea articolului Şeful Forţei Quds a Iranului nu a mai fost contactat de la loviturile din Beirut - oficiali iranieni

Şeful Forţei Quds a Iranului nu a mai fost contactat de la loviturile din Beirut - oficiali iranieni

Doi oficiali iranieni de rang înalt din domeniul securităţii au declarat pentru Reuters că Esmail Qaani, comandantul Forţei Quds a Iranului, care s-a deplasat în Liban după uciderea liderului Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, luna trecută, într-o lovitură aeriană israeliană, nu a mai fost contactat de la loviturile din Beirut.

Unul dintre oficiali a declarat că Qaani se afla în suburbiile sudice ale Beirutului, cunoscute sub numele de Dahiyeh, în timpul unei lovituri de joi, care ar fi vizat un înalt oficial Hezbollah, Hashem Safieddine, dar oficialul a declarat că nu s-a întâlnit cu Safieddine.

Oficialul a declarat că Iranul şi Hezbollah nu au reuşit să îl contacteze pe Qaani de atunci.

Israelul a lovit mai multe ţinte în Dahiyeh în cadrul campaniei sale împotriva grupării libaneze Hezbollah, sprijinită de Iran.

Cel de-al doilea oficial a mai spus că Qaani a călătorit în Liban după uciderea lui Nasrallah, iar autorităţile iraniene nu au reuşit să îl contacteze de la lovitura împotriva lui Safieddine, care era de aşteptat să devină următorul şef al Hezbollah.

Hezbollah nu a făcut până acum niciun comentariu cu privire la Safieddine.

Forţa Quds, braţul de peste mări al Gărzilor Revoluţionare ale Iranului, supraveghează relaţiile cu miliţiile aliate Teheranului în Orientul Mijlociu, precum Hezbollah.

Comandantul Gărzilor Revoluţionare Iraniene, generalul de brigadă Abbas Nilforoushan, a fost ucis împreună cu Nasrallah în buncărul său, când acesta a fost lovit la 27 septembrie de bombe israeliene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici