Tensiunile cresc în Orientul Mijlociu. Şeful forţelor israeliene afirmă că armata se pregăteşte pentru o posibilă incursiune terestră în Liban

Armata israeliană se pregăteşte pentru o posibilă incursiune terestră în Liban, a declarat miercuri şeful armatei israeliene.

Urmărește
537 afișări
Imaginea articolului Tensiunile cresc în Orientul Mijlociu. Şeful forţelor israeliene afirmă că armata se pregăteşte pentru o posibilă incursiune terestră în Liban

Şeful forţelor israeliene afirmă că armata se pregăteşte pentru o posibilă incursiune terestră în Liban

Generalul-locotenent Herzi Halevi, şeful Statului Major General din Israel, a anunţat trupele că loviturile aeriene în Liban vor continua pentru a distruge infrastructura Hezbollah şi pentru a pregăti terenul pentru o posibilă operaţiune terestră a forţelor israeliene, scrie CNN.

Halevi a spus trupelor că, pentru a întoarce 60.000 de israelieni la casele lor din nordul ţării, „pregătim procesul unei manevre”, relevă sursa citată.

Un astfel de anunţ vine pentru a doua oară în cursul zilei de miercuri, după ce generalul israelian de top din nordul ţării, Ori Gordia, a declarat că o operaţiune terestră ar putea fi iminentă. Acesta a spus că armata „trebuie să fie pe deplin pregătită pentru manevre”.

„Veţi intra (în Liban – n.r.), veţi distruge inamicul de acolo şi îi veţi distruge în mod decisiv infrastructura. Acestea sunt lucrurile care ne vor permite să îi readucem în siguranţă pe locuitorii din nord după aceea”, este mesajul transmis de Halevi trupelor israeliene, notează Reuters.

Nu este clar dacă mesajele transmise astăzi sunt un precursor real al unei posibile invazii terestre în Liban sau dacă sunt mai degrabă un mijloc de a pune presiune pe liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, pentru a accepta o încetare a focului şi a-şi retrage forţele din zonele de frontieră.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici