Şeful FSB acuză Ucraina, SUA şi Marea Britanie că se află în spatele atacului de la Moscova. Ruşii nu au oferit dovezi credibile pentru aceste afirmaţii

Directorul celei mai puternice agenţii de securitate din Rusia a declarat că el crede că Ucraina, alături de Statele Unite şi Marea Britanie, sunt implicate în atacul de la periferia Moscovei, care a dus la moartea a cel puţin 139 de persoane.

Urmărește
795 afișări
Imaginea articolului Şeful FSB acuză Ucraina, SUA şi Marea Britanie că se află în spatele atacului de la Moscova. Ruşii nu au oferit dovezi credibile pentru aceste afirmaţii

Şeful FSB acuză Ucraina, SUA şi Marea Britanie că se află în spatele atacului de la Moscova. Ruşii au oferit nicio dovadă credibilă pentru aceste afirmaţii

âUcraina, care a negat în mod repetat orice legătură cu atacul de vineri, a respins acuzaţiile ruseşti ca fiind minciuni. Marea Britanie a declarat că acestea sunt "un nonsens total". Statul Islamic, grupul militant care a încercat cândva să controleze zone întinse din Irak şi Siria, a revendicat responsabilitatea pentru atacul în masă.
 
"Credem că acţiunea a fost pregătită atât de radicalii islamişti înşişi, cât şi facilitată de serviciile speciale occidentale", a declarat Alexander Bortnikov, directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), pentru televiziunea rusă.
 
"Serviciile speciale ale Ucrainei sunt direct legate de acest lucru", a spus Bortnikov, adăugând că Kievul a ajutat la pregătirea radicalilor islamişti într-o locaţie neidentificată din Orientul Mijlociu.
 
El nu a oferit nicio dovadă specifică pentru aceste afirmaţii, pe care adepţii liniei dure de la Moscova le-ar putea folosi pentru a justifica o escaladare a războiului din Ucraina şi pentru a explica modul ruşinos în care serviciile de securitate ruseşti nu au reuşit să prevină atacul.
 
Bortnikov, în vârstă de 72 de ani, care ocupă funcţia de şef al FSB din 2008, a declarat că Rusia nu i-a identificat încă pe cei care au comandat în mod specific cel mai sângeros atac din interiorul Rusiei din ultimele două decenii, dar a precizat că vor fi luate măsuri de represalii.
 
De când preşedintele Vladimir Putin a trimis forţe în Ucraina în 2022, Kremlinul a pus numeroase evenimente pe seama Occidentul.
 
Rusia a afirmat în repetate rânduri că exploziile asupra gazoductelor Nord Stream de sub Marea Baltică din septembrie 2022 au fost efectuate de Statele Unite şi Marea Britanie. Washingtonul şi Londra au negat aceste acuzaţii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici