- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şeful misiunii de monitorizare a UE şi-a început misiunea la Tbilisi
Şeful misiunii de monitorizare a UE în Georgia, Hansjorg Haber, a ajuns la Tbilisi pentru a pregăti trimiterea a 200 de observatori care vor controla retragerea soldaţilor ruşi din apropierea Osetiei de Sud şi Abhaziei, a anunţat duminică un oficial georgian.
Şeful misiunii de monitorizare a UE şi-a început misiunea la Tbilisi
"Haber a ajuns sâmbătă în capitala georgiană şi se va întâlni începând de luni cu oficiali georgieni", a declarat secretarul Consiliului de Securitate georgian, Aleksandr Lomaia.
Potrivit unui diplomat occidental, Haber trebuie să se întâlnească cu premierul georgian Lado Gurghenidze.
Potrivit aceleiaşi surse, primele contingente de observatori trebuie să sosească în Georgia la începutul săptămânii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Cei 200 de observatori ai Uniunii Europene trebuie să fie trimişi în Georgia până la 1 octombrie şi au ca misiune să monitorizeze "respectarea totală, pe teritoriul Georgiei", a planului de pace cu şase puncte, din 12 august.
Acest acord prevede retragerea trupelor ruseşti, care se află în zonele adiacente Osetiei de Sud şi Abhaziei, pe poziţiile lor anterioare datei de 7 august, ziua declanşării conflictului, în zece zile după trimiterea observatorilor.
Europenii speră că observatorii vor putea intra ulterior în teritoriile separatiste Abhazia şi Osetia de Sud.
Premierul rus, Vladimir Putin, apreciază însă că o astfel de mobilizare este condiţionată de acordul autorităţilor celor două regiuni.
Numai Moscova, care a recunoscut independenţa pe 26 august a celor două republici separatiste georgiene, acordă legitimitate acelor autorităţi.
Principalele ţări care contribuie la misiunea UE sunt Franţa, Germania, Italia şi Polonia.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO