Şeful OMS: Pandemia de coronavirus nu va fi ultima: „Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie, iar epidemiile sunt o realitate a vieţii”

  • Pandemia de coronavirus nu va fi ultima pandemie, iar încercările de îmbunătăţire a sănătăţii umane sunt „sortite eşecului” fără a aborda schimbările climatice şi bunăstarea animalelor, potrivit şefului OMS.
  • Directorul general al OMS a spus că este timpul să învăţăm lecţiile din pandemia COVID-19.
  • Noul coronavirus a ucis cel puţin 1,75 milioane de oameni şi aproape 80 de milioane de cazuri au fost înregistrate de la izbucnirea focarului în China.
Urmărește
13721 afișări
Imaginea articolului Şeful OMS: Pandemia de coronavirus nu va fi ultima: „Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie, iar epidemiile sunt o realitate a vieţii”

Profimedia

Pandemia de coronavirus nu va fi ultima pandemie, iar încercările de îmbunătăţire a sănătăţii umane sunt „sortite eşecului” fără a aborda schimbările climatice şi bunăstarea animalelor,” a spus şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
 
Tedros Adhanom Ghebreyesus a condamnat, de asemenea, într-un mesaj video prin care a marcat Ziua internaţională a pregătirii epidemiilor, "miopia" care persistă în a cheltui bani fără a ţine seama de izbucnirea unei epidemii şi a nu face nimic pentru a ne pregăti pentru următorea
 
Directorul general al OMS a spus că este timpul să învăţăm lecţiile din pandemia COVID-19.
 
De prea mult timp, lumea a operat un ciclu de panică şi neglijenţă. Aruncăm bani într-un focar şi, când se termină, uităm de asta şi nu facem nimic pentru a-l împiedica pe următorul. Acest lucru este periculos de miop şi dificil de înţeles."
 
Primul raport anual al Global Preparedness Monitoring Board din septembrie 2019 privind disponibilitatea mondială pentru urgenţe sanitare, publicat cu câteva luni înainte de izbucnirea noului coronavirus, sublinia că planeta nu era pregătită pentru potenţiale pandemii devastatoare.
 
„Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie, iar epidemiile sunt o realitate a vieţii,” a spus Tedros, potrivit Le Figaro.
 
"Pandemia a scos în evidenţă legăturile dintre sănătatea oamenilor, animale şi planetă," a adăugat el.
 
„Orice efort de îmbunătăţire a sănătăţii umane este condamnat dacă nu abordează interfaţa critică dintre oameni şi animale şi ameninţarea existenţială a schimbărilor climatice care face ca pământul nostru să fie mai puţin locuibil”, a spus el.
 
Noul coronavirus a ucis cel puţin 1,75 milioane de oameni şi aproape 80 de milioane de cazuri au fost înregistrate de la izbucnirea focarului în China, în decembrie anul trecut, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP.
 
"În ultimele 12 luni, lumea noastră a fost dată peste cap. Impactul pandemiei depăşeşte cu mult boala însăşi, cu consecinţe de anvergură pentru societăţi şi economii," a spus Tedros.
 
Fostul ministru al Sănătăţii etiopian a spus că aceastp criză a coronavirusului nu ar fi trebuit să fie o surpriză, având în vedere avertismentele repetate.
 
„Trebuie să învăţăm cu toţii lecţiile pe care ni leoferă pandemia,” a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici