Şeful Serviciului ucrainean de informaţii pentru apărare: Ruşii vor să încheie războiul până în 2026

Rusia ar dori să încheie războiul până la sfârşitul anului 2025 - începutul anului 2026 cu victoria sa, anunţă Kirilo Budanov, şeful Serviciului ucrainean de informaţii pentru apărare.

Urmărește
1936 afișări
Imaginea articolului Şeful Serviciului ucrainean de informaţii pentru apărare: Ruşii vor să încheie războiul până în 2026

Şeful Serviciului ucrainean de informaţii pentru apărare: Ruşii vor să câştige războiul până în 2026

Kirilo Budanov, şeful Serviciului ucrainean de informaţii pentru apărare, a declarat că Rusia doreşte să câştige războiul împotriva Ucrainei până la sfârşitul anului 2025 sau începutul anului 2026, deoarece se va confrunta cu probleme economice grave începând cu vara anului 2025 şi va trebui să mobilizeze mai multe trupe, scrie agenţia Interfax-Ucraina, citată de Ukrainska Pravda.

În cadrul celei de-a 20-a reuniune anuală a Strategiei Europene de la Yalta (YES) de la Kiev, Budanov a afirmat că „sfârşitul lui 2025 şi începutul lui 2026 reprezintă un moment crucial pentru ei (ruşii - n.r.). Aşa că vor să încheie toate acestea [războiul] până atunci. Pentru că, după propriile lor calcule, dacă nu ies din acest război considerându-se învingători, pe termen lung - în următorii 30 de ani - Federaţia Rusă va pierde statutul de superputere la care aspiră”.

Potrivit şefului de spionaj ucrainean, Rusia prezice că „impactul negativ asupra economiei lor va începe să fie foarte vizibil în jurul verii anului 2025”.

Condiţiile de pace ale lui Putin

În luna iunie, preşedintele rus Vladimir Putin şi-a dezvăluit cerinţele pentru a pune capăt ostilităţilor în Ucraina, cu o zi înainte de începerea summitului de pace din Elveţia privind Ucraina.

Acesta a afirmat că ar fi de acord cu o încetare a focului dacă Ucraina şi-ar retrage trupele din Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, cele patru regiuni pe care Rusia le ocupă parţial şi pe care susţine că le-a anexat.

Pe lângă această cerinţă, a doua condiţie a lui Putin este ca Ucraina să renunţe oficial la ideea de a adera la NATO.

În replică, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat în mai multe rânduri că respinge aceste condiţii, dorind ca pacea să se facă respectând suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici