Şeful spionilor norvegieni anunţă că Rusia ar putea sabota instalaţiile de petrol şi gaze

  • Şeful spionilor norvegieni anunţă că Rusia ar putea sabota instalaţiile de petrol şi gaze ale Norvegiei.
  • El anunţă că nivelul de risc privind sabotajul a crescut în ultimul an.
  • Ruşii resping toate acuzaţiile.
Urmărește
434 afișări
Imaginea articolului Şeful spionilor norvegieni anunţă că Rusia ar putea sabota instalaţiile de petrol şi gaze

Şeful spionilor norvegieni anunţă că Rusia ar putea sabota instalaţiile de petrol şi gaze

Şeful serviciului de informaţii externe al Norvegiei, Nils Andreas Stensoenes, consideră că riscul privind realizarea de sabotaje asupra infrastructurii norvegiene a crescut mult în ultimul an.

„Nivelul de risc s-a schimbat. Credem că sabotajul este mai probabil şi vedem acte de sabotaj care se întâmplă acum în Europa”, a declarat, pentru Reuters, viceamiralul Nils Andreas Stensoenes, şeful Serviciului Norvegian de Informaţii (NIS).

Rusia a respins în permanenţă acuzaţiile privind realizarea de sabotaje pe teritoriul continentului european.

Norvegia este cel mai mare furnizor de gaze din Europa şi un important exportator de petrol. După sabotarea conductelor Nord Stream în septembrie 2022, Norvegia a trimis nave militare pentru a proteja platformele de petrol şi gaze din Marea Nordului. Operaţiunea se desfăşoară cu sprijinul aliaţilor NATO.

Totuşi, infrastructura subacvatică norvegiană este atât de vastă, constând din conducte de gaz care se întind pe aproximativ 9.000 km, încât este dificil de protejat. De asemenea, Norvegia are peste 90 de zăcăminte de petrol şi gaze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici