"Câte oraşe din lume ar putea fi ţinta unor astfel de atentate? Câte oraşe, aici, în Statele Unite?", s-a întrebat Mueller, care deţine această funcţie din 9 septembrie 2001, într-o conferinţă de presă despre combaterea terorismului la Consiliul pentru relaţii internaţionale din Washington.
El a citat în acest sens Seattle (statul Washington, nord-vest), San Diego (California, sud-vesT), Miami (Florida, sud-est) şi New York (nord-est).
"Aceste atentate ne amintesc de faptul că aceşti terorişti, cu un amplu program şi bani puţini, pot utiliza arme rudimentare pentru a-şi optimiza impactul", a adăugat Mueller.
În opinia sa, Statele Unite sunt în continuare sub ameninţarea al-Qaida, însă "trebuie să se concentreze pe grupări teroriste mai puţin cunoscute", precum şi pe terorişti din interiorul frontierelor americane.
Mai ales după atacurile de la 11 septembrie din Statele Unite, "am aflat despre existenţa unor tineri provenind din comunităţi radicalizate şi recrutaţi pentru a merge în Afganistan, Irak, Yemen sau Somalia", a explicat el.
"Un bărbat din Minneapolis a devenit ceea ce credem că este primul cetăţean american care a comis un atentat sinucigaş" în Somalia, în octombrie, a detaliat directorul FBI, precizând că tânărul fusese "radicalizat în oraşul său natal, în Minnesota" (nord).
Citeşte şi: