- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Semnarea acordului UE-Serbia, amânată cu câteva zile
Semnarea acordului de cooperare politică între UE şi Serbia va fi amânată "fără îndoială" cu câteva zile, a declarat, marţi, premierul sloven Janez Jansa, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a Uniunii Europene.
Semnarea acordului UE-Serbia, amânată cu câteva zile
"Se pare că, în situaţia actuală, la Belgrad mai este nevoie de timp pentru a realiza progrese concrete, iar acest fapt va amâna, fără îndoială, semnarea" acordului, programată iniţial pentru joi, a spus Jansa.
Premierul sloven a discutat marţi cu preşedintele sârb, Boris Tadici, reales în funcţie duminică.
UE "va regreta o astfel de amânare, dar, din punct de vedere strategic, o întârziere de câteva zile nu este esenţială", a adăugat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis lovește fulgerător prin desecretizarea documentelor din ședința CSAT. Instituțiile statului au știut de campania de promovare a lui Călin Georgescu încă din 2021
-
Criză politică în Franţa: Guvernul lui Barnier a fost demis printr-o moţiune de cenzură
-
Reacţia lui Călin Georgescu, după desecretizarea documentelor: Se încearcă o acţiune a statului împotriva unui candidat prin orice mijloace să fie oprit
-
Ucraina rămâne fără ajutoare SUA. Mike Johnson blochează proiectul de lege pentru cheltuieli
Confruntaţi cu opoziţia Olandei faţă de semnarea unui acord de asociere şi stabilizare, membrii UE au convenit să propună Belgradului un acord de cooperare în domeniul politic şi alte câteva sectoare, printre care se numără şi comerţul şi educaţia. Olanda a anunţat că nu va semna acordul de asociere atât timp cât Belgradul nu va coopera deplin cu Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPI), cu sediul la Haga, şi insistă asupra arestării fostului lider militar al sârbilor bosniaci, Ratko Mladici.
Boris Tadici a fost reales duminică, fără sprijinul premierului Voislav Koştuniţa, unul dintre politicienii sârbi care se opun categoric declarării independenţei provinciei Kosovo.
Koştuniţa a apreciat, marţi, că acordul propus de UE constrânge Serbia să recunoască în viitor independenţa provinciei Kosovo, cu populaţie majoritar albaneză.
Jansa a afirmat însă că UE demonstrează că păstrează "porţile larg deschise pentru Serbia şi încearcă să încurajeze forţele proeuropene" din această ţară. "Ţinând cont de rata de participare la vot şi de rezultatul acestuia, mesajul UE a fost bine primit", a spus el.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO