- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (28.07.2023, 16:00)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senatul american a adoptat o lege privind securitatea Mării Negre. Negrescu: Mesaj puternic pentru România
Aprobarea în Senatul American a Legii privind securitatea Mării Negre ca amendament la bugetul apărării reprezintă un mesaj puternic de sprijin pentru România şi pentru regiunea noastră, spune europarlamentarul PSD Victor Negrescu, prezent la Washington.
Urmărește
2761 afișări
Sursa foto: AP / Mediafax Foto
Europarlamentarul român Victor Negrescu salută aprobarea în Senatul American a Legii privind Securitatea Mării Negre ca amendament la legea de autorizare a bugetului apărării pe anul viitor.
„Aprobarea în Senatul American a Legii privind securitatea Mării Negre ca amendament la legea privind autorizarea bugetului apărării pe anul viitor reprezintă un mesaj puternic de sprijin pentru România şi pentru regiunea noastră în acest context regional marcat de provocări. De altfel, Partidul Social Democrat a promovat constant acest demers legislativ, efectuând, prin reprezentanţii săi, mai multe vizite la Washington pentru a convinge parlamentarii americani. Chiar săptămâna aceasta am discutat personal cu echipa care a iniţiat proiectul legislativ, dar şi cu o serie de senatori şi cu colaboratorii lor pentru a-i convinge să susţină amendamentul. Îi felicit cu această ocazie pe senatorii Jeanne Shaheen şi Mitt Romney pentru reuşita lor şi pentru suportul oferit regiunii”, spune Victor Negrescu.
Prezent la Washington, Negrescu mai spune că aprobarea acestui proiect înseamnă „aplicarea unei strategii integrate pentru Marea Neagră, care cuprinde atât dimensiunea de apărare, cât şi componente importante pe zona economică, industriei de apărare, energiei sau consolidării democratice”.
Europarlamentarul român a avut o serie de întâlniri în Statele Unite printre care se regăsesc cea cu Vice-Secretarul adjunct pentru Europa din cadrul Departamentului pentru Comerţ, David de Falco, sau cea cu Vice-Secretarul adjunct pentru Europa din Departamentul de Stat, Ambasadorul Yuri Kim.
„Valoarea comerţului bilateral între Statele Unite şi Uniunea Europeană se ridică la peste 1,4 trilioane de dolari şi generează peste 16 milioane de locuri de muncă în ambele părţi ale Atlanticului. România trebuie să profite de acest context favorabil al relaţiilor economice transatlantice, venind cu noi iniţiative importante. Am discutat despre parteneriatul economic dintre Statele Unite şi România cu Vice-Secretarul adjunct pentru Europa din cadrul Departamentului pentru Comerţ, David De Falco, care cunoaşte foarte bine România şi care urmează să efectueze două noi misiuni cu oameni de afaceri la noi în ţară, promiţându-ne, totodată, sprijinul său pentru Forumul de Afaceri dedicat Iniţiativei celor Trei Mări, pe care România îl organizează în luna septembrie la Bucureşti. Nu în ultimul rând, am discutat cu Vice-Secretarul adjunct pentru Europa din Departamentul de Stat, Ambasadorul Yuri Kim, dar şi cu ceilalţi reprezentanţi ai Departamentului de Stat responsabili de România, despre importanţa consolidării relaţiilor transatlantice şi setării unei agende comune pe termen lung, cu obiective clare, care să includă direct România”, mai spune Victor Negrescu.
Potrivit europarlamentarului PSD, România se poate baza pe sprijinul direct al Statelor Unite „pentru a deveni un hub regional capabil să asigure dezvoltarea şi stabilitatea flancului estic al NATO. Am discutat cu partenerii americani despre consolidarea relaţiilor noastre bilaterale, precum şi despre modul în care putem dezvolta în continuare proiectele noastre comune împreună cu Uniunea Europeană”, a completat vicepreşedintele social democraţilor europeni, Victor Negrescu.
În cadrul acestei vizite eurodeputatul român a mai avut întâlniri cu senatorul Mike Rounds, cu care a discutat despre colaborarea în domeniul apărării, cu membrul în Congresul Statelor Unite, Mike Lawler, alături de care a fost lansată o platformă dedicată viitorului cooperării transatlantice, cu reprezentanţi ai Atlantic Council, Heritage Foundation, Universităţii George Washington sau ai Alianţei, reţeaua comunităţii de afaceri româneşti din SUA.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe