Separatiştii din Abhazia blochează un pod spre Georgia, pentru a opri alegătorii

Trupele paramilitare din Abhazia au blocat Podul Inguri, singurul punct de trecere legal între republica separatistă şi provincia georgiană Samegrelo, pentru a împiedica populaţia să participe la alegerile legislative din Georgia, informează postul de televiziune Rustavi2, în pagina electronică.

Urmărește
17 afișări
Imaginea articolului Separatiştii din Abhazia blochează un pod spre Georgia, pentru a opri alegătorii

Separatiştii din Abhazia blochează un pod spre Georgia, pentru a opri alegătorii (Imagine: Mediafax Foto)

Şi circulaţia autobuzelor a fost interzisă. Principala cauză a acestor restricţii este intenţia populaţiei din districtul Gali de a participa la alegerile legislative din Georgia.

Zeci de localnici s-au adunat în faţa primăriei, protestând faţă de decizia autorităţilor separatiste.

Ulterior, un schimb de focuri a fost auzit timp de 20 de minute pe malul drept al râului, de-a lungul graniţei administrative cu Abhazia, a anunţat postul georgian de televiziune. Etnicii georgieni care locuiesc în zonă ar fi încercat să treacă podul, pentru a participa la alegeri. Potrivit martorilor oculari, reprezentanţii de facto ai agenţiilor guvernamentale locale au deschis focul asupra civililor.

Postul georgian de televiziune a anunţat ulterior că separatiştii ar fi deschis focul asupra a două autobuze care transportau cetăţenii georgieni din zona de conflict pentru a participa la alegerile parlamentare din Georgia. Pasagerii răniţi au fost transportaţi la spitalul dintr-o localitate învecinată.

Pe de altă parte, activiştii opoziţiei şi candidatul partidului de guvernământ au avut o altercaţie, soldată cu rănirea a doi activişti. Paata Kheladze, în vârstă de 31 de ani, a fost înjunghiat în coapsă şi a fost spitalizat. Medicii au anunţat că starea sa este stabilă, în urma operaţiei.

Eka Beselia şi Merab Samadaşvili, candidaţii la alegerile legislative din ambele tabere, au sosit la faţa locului pentru a pune capăt conflictului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici