- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Separatiştii susţinuţi de Kremlin în Herson vor şi ei referendum pentru aderarea la Rusia: Ar fi un "triumf al justiţiei istorice"
Oficialii instalaţi de Rusia în regiunea ucraineană Herson au decis şi ei să organizeze un referendum pentru aderarea la Rusia şi au cerut Kremlinului să îşi dea permisiunea cât mai curând posibil.
Într-o postare pe Telegram, Vladimir Saldo, şeful Hersonului numit de Rusia, a declarat, potrivit Reuters, că speră ca Herson să devină "o parte a Rusiei, un subiect cu drepturi depline al unei ţări unite".
Saldo a declarat că aderarea la Rusia ar "securiza regiunea" şi ar fi un "triumf al justiţiei istorice": "Sunt sigur că liderii ruşi vor accepta rezultatele referendumului".
Forţele ruseşti controlează aproximativ 95% din Herson.
Ulterior, marţi, agenţiile de presă ruseşti au anunţat că votul va avea loc în perioada 23-27 septembrie, în concordanţă cu referendumurile similare din alte zone ale Ucrainei controlate de forţele ruseşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Şi separaţiştii susţinuţi de Moscova din regiunile Lugansk şi Doneţk din estul Ucrainei au programat referendumuri privind aderarea la Rusia. Referendumurile ar urma să se desfăşoare în păerioada 23-27 septembrie, spun presa de stat rusă şi oficiali locali, conform dpa.
Un aliat al preşedintelui Vladimir Putin şi cel mai important deputat al Rusiei a susţinut planurile separatiştilor din Ucraina, susţinuţi de Moscova, de a organiza referendumuri.
Dmitri Medvedev, care a fost preşedinte în perioada 2008 - 2012 şi apoi premier între 2012 şi 2020, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a spus despre referendumuri că ar schimba cursul istoriei ruse şi ar permite Kremlinului mai multe opţiuni pentru apărarea a ceea ce, în opinia sa, va deveni teritoriu rusesc.
"Împrejmuirea teritoriului rusesc este o crimă care vă permite să folosiţi toate forţele de autoapărare", a declarat Medvedev într-o postare pe Telegram: "Acesta este motivul pentru care aceste referendumuri sunt atât de temute la Kiev şi în Occident.
Ucraina şi-a extins stăpânirea asupra teritoriilor recent recucerite, trupele mergând spre est în zonele abandonate de Rusia, deschizând calea pentru un potenţial asalt asupra forţelor de ocupaţie din regiunea Donbas.
"Ocupanţii sunt în mod clar panicaţi", a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO