Separatistul Carles Puigdemont, căutat de poliţişti, a participat la un miting în Barcelona

  • Separatistul catalan Carles Puigdemont, căutat de poliţişti, a participat joi la un miting în Barcelona.
  • El a venit la miting şi apoi a dispărut, înainte de a fi prins de poliţişti.
  • Pe numele lui există un mandat de arestare, iar poliţiştii au instituit filtre şi au căutat prin canalizări şi la zoo.
Urmărește
195 afișări
Imaginea articolului Separatistul Carles Puigdemont, căutat de poliţişti, a participat la un miting în Barcelona

Separatistul Carles Puigdemont, căutat de poliţişti, a participat la un miting în Barcelona

Fostul lider separatist catalan Carles Puigdemont s-a ţinut de cuvânt şi a apărut joi la Barcelona, sfidând un mandat de arestare pe numele său. El s-a adresat miilor de participanţi de pe o platformă montată în apropierea parlamentului catalan. El a spus mulţimii că încearcă să revigoreze lupta pentru independenţă a Cataloniei care a aruncat Spania în criză politică în urmă cu şapte ani.

„Astăzi, mulţi au crezut că vor sărbători arestarea mea şi au crezut că această pedeapsă ne va descuraja pe noi. Astăzi am venit să le reamintesc că suntem încă aici! Suntem încă aici pentru că nu avem dreptul să renunţăm", a declarat Carles Puigdemont, potrivit BBC.

Ulterior, el a dispărut şi nu a fost prins de poliţişti

„Pot confirma că Puigdemont nu a fost încă reţinut. Pot confirma că au fost stabilite blocaje pentru a-l găsi”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Catalan de Interne.

Carles Puigdemont a ajuns la Barcelona deşi vizita sa a fost anunţată. De asemenea, Poliţia a luat măsuri speciale pentru a preîntâmpina vizita. Poliţia a suplimentat numărul agenţilor din zonă şi a închis parcul Ciutadella din Barcelona, unde se află parlamentul. Toate intrările în parlament, cu excepţia uneia, au fost închise, inclusiv cea către Grădina Zoologică din Barcelona, care înconjoară palatul. Clădirea a fost percheziţionată de sus în jos, inclusiv în subteran, în sistemul de canalizare.

Puigdemont, în vârstă de 61 de ani, a fugit în Belgia în urmă cu şapte ani, după o cerere de secesiune eşuată şi de atunci trăieşte în exil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici