Separatistul Puigdemont vrea să revină la Barcelona. Poliţia îl caută în canalizări şi la zoo

  • Carles Puigdemont vrea să treacă ilegal graniţa dintre Franţa şi Spania într-o ultimă încercare de a rămâne liderul mişcării separatiste catalane.
  • Revenirea ar trebui să aibă loc joi.
  • El este căutat de poliţiştii spanioli în numeroase locuri, inclusiv în canalizări şi la zoo.
Urmărește
204 afișări
Imaginea articolului Separatistul Puigdemont vrea să revină la Barcelona. Poliţia îl caută în canalizări şi la zoo

Separatistul Puigdemont vrea să revină la Barcelona. Poliţia îl caută în canalizări şi la zoo

Carles Puigdemont a anunţat că se va întoarce în Spania după şapte ani de exil pentru a participa joi la o sesiune parlamentară, unde următorul lider al Cataloniei va depune jurământul.

Puigdemont plănuieşte să se strecoare înapoi în Spania şi să ajungă în parlamentul catalan, potrivit Politico. Totuşi, dacă este depistat de poliţie, el va fi reţinut imediat.

de aceea, Poliţia a suplimentat numărul agenţilor din zonă şi a închis parcul Ciutadella din Barcelona, unde se află parlamentul. Toate intrările în parlament, cu excepţia uneia, au fost închise, inclusiv cea către Grădina Zoologică din Barcelona, care înconjoară palatul, relatează Politico. Clădirea a fost percheziţionată de sus în jos, inclusiv în subteran, în sistemul de canalizare.

Graniţa Spaniei cu Franţa este deschisă şi maşinile trec dintr-o ţară în alta fără a fi supuse controalelor. Totuşi, Puigdemont trebuie să traverseze cei 170 de kilometri care separă graniţa cu Franţa de parlamentul catalan.

Puigdemont nu a mai călcat pe pământ spaniol din 2017, de când autorităţile au ordonat arestarea lui pentru organizarea referendumului ilegal privind independenţa regiunii. El a fugit în Belgia trecând pe furiş graniţa dintre Spania şi Franţa. Unii apropiaţi au propus o predare negociată a liderului separatist, dar varianta a fost exclusă chiar de Puigdemont.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici