- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Serbia acuză Ucraina şi o ţară din UE de ameninţările false cu bombă de la Air Serbia
Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a acuzat Ucraina şi o ţară neidentificată din UE că se află în spatele unei serii de ameninţări false cu bombă care au vizat avioanele companiei Air Serbia, anunţă Reuters.
De la sfârşitul lunii februarie, de când Rusia a lansat invazia în Ucraina, mai multe avioane Air Serbia au fost nevoite să se întoarcă la Belgrad sau la Moscova din cauza unor ameninţări cu bombă, iar aeroportul din Belgrad a fost evacuat de cel puţin trei ori.
„Serviciile (de informaţii) externe din două ţări fac asta. Una este o ţară din UE, iar cealaltă este Ucraina", a declarat preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, duminică seara târziu, fără a furniza dovezi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Într-o declaraţie, Oleg Nikolenko, purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, a respins remarcile lui Vucic ca fiind „nefondate" şi „neadevărate".
El a mai spus că Ucraina este dezamăgită de refuzul Serbiei de a se alătura sancţiunilor UE împotriva Rusiei.
„Facem apel la Belgrad să susţină adevărul şi să se alăture pe deplin în sprijinul Ucrainei şi în susţinerea valorilor pe care se bazează Europa democratică unită", a transmis Oleg Nikolenko.
Serbia, ţară candidată la aderarea la UE, este aproape în întregime dependentă de gazul şi petrolul din Rusia. Ea refuză să impună sancţiuni împotriva Kremlinului şi menţine zboruri regulate către Moscova.
„Continuăm aceste zboruri literalmente din principiu, pentru că vrem să arătăm că suntem o ţară liberă şi că luăm propriile decizii. Nu decideţi pentru noi când să anulăm zborurile", a spus Vucic.
Totuşi, în ultimele săptămâni, Belgradul a votat de trei ori pentru rezoluţiile ONU care au condamnat invazia Rusiei în Ucraina şi a suspendat-o din principalul organism al ONU pentru drepturile omului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate