Serbia se oferă să găzduiască o întâlnire a lui Donald Trump cu Vladimir Putin

Prim-vicepremierul sârb Ivica Dacici, care este şi ministru de Externe, a propus vineri organizarea la Belgrad a unei întrevederi a preşedinţilor din Rusia şi Statelor Unite, Vladimir Putin şi Donald Trump, informează site-ul agenţiei Tass.

Urmărește
12170 afișări
Imaginea articolului Serbia se oferă să găzduiască o întâlnire a lui Donald Trump cu Vladimir Putin

Serbia se oferă să găzduiască o întâlnire a lui Donald Trump cu Vladimir Putin

Prim-vicepremierul sârb Ivica Dacici, care este şi ministru de Externe, a propus vineri organizarea la Belgrad a unei întrevederi a preşedinţilor din Rusia şi Statelor Unite, Vladimir Putin şi Donald Trump, informează site-ul agenţiei Tass.

"Propunem organizarea la Belgrad a unei întâlniri între Trump şi Putin. Nu există un loc mai bun decât Serbia", a afirmat Ivica Dacici vineri.

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a felicitat marţi pe omologul său din Rusia, Vladimir Putin, pentru câştigarea scrutinului prezidenţial. Liderul de la Casa Albă a precizat că probabil se va întâlni în curând cu Vladimir Putin pentru a discuta despre armament, despre crizele din Coreea de Nord, Ucraina şi Siria. "Probabil ne vom întâlni în viitorul nu prea îndepărtat pentru a discuta despre cursa înarmării, care scapă de sub control", a precizat liderul de la Casa Albă.

Ulterior, Donald Trump şi-a justificat decizia de a-l felicita, în pofida sfaturilor consilierilor prezidenţiali, pe Vladimir Putin, liderul de la Casa Albă criticând dur "presa ştirilor false" care "a înnebunit" că el nu l-a "insultat" pe şeful statului rus. "L-am sunat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-l felicita pentru victoria electorală (în trecut, l-a sunat şi fostul preşedinte Barack Obama). Presa de tip Ştiri False a înnebunit, deoarece ar fi vrut să îl insult. Presa se înşeală! Relaţiile bune cu Rusia (şi cu alţii) sunt un lucru bun, nu un lucru rău", a argumentat Donald Trump. "Aceste relaţii ne pot ajuta să rezolvăm probleme precum Coreea de Nord, Siria, Ucraina, reţeaua Stat Islamic, Iranul şi chiar eventuala cursă a înarmării. (...) Pace prin putere!", a spus Donald Trump.

Decizia lui Donald Trump de a-l suna pe Vladimir Putin a fost criticată de senatorul republican John McCain, care a afirmat că un preşedinte al SUA "nu ar trebui să felicite dictatori pentru câştigarea unor alegeri simulate". De asemenea, potrivit cotidianului The Washington Post şi site-ului Axios.com, consilierii prezidenţiali îi recomandaseră lui Donald Trump să nu îi transmită felicitări lui Vladimir Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici