- Home
- Externe
- (19.10.2022, 18:59)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul de la Belgrad se aşteaptă ca războiul ruso-ucrainean să se prelungească şi decretează ca o cincime din armele fabricate să rămână în ţară
O cincime din armele fabricate în Serbia trebuie să rămână în ţară, potrivit unei rezoluţii adoptate de conducerea statului sârb. Nu a fost furnizată nicio justificare pentru această decizie, dar este probabil ca motivul de bază să fie conflictul dintre Rusia şi Ucraina. În Serbia, armele, echipamentele militare şi muniţia sunt fabricate în şapte mari companii de stat, care sunt, de asemenea, implicate în dezvoltarea de tehnologii militare.
Urmărește
2748 afișări
Hepta
La şapte luni şi jumătate de la izbucnirea războiului dintre Rusia şi Ucraina, Belgradul a decis că o cincime din armele şi echipamentele militare produse în Serbia trebuie să rămână în ţară. Decizia nu a fost justificată în mod oficial de partidele din coaliţia de guvernare, ci doar comunicată ca un ordin, transmite V4NA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Şapte mari companii de stat reprezintă coloana vertebrală a producţiei militare din Serbia, producând arme, echipamente militare şi muniţii şi dezvoltând tehnologii militare. Datele Ministerului Apărării arată că ţara balcanică a exportat arme în valoare de 500 de milioane de dolari americani în 2021, în creştere cu o treime faţă de 2020.
Preşedintele Serbiei a anunţat, într-o conferinţă de presă recentă, că a semnat decretul care stipulează că 20% din echipamentele militare produse de ţară trebuie să rămână în Serbia.
"În perioadele de criză, ne îmbunătăţim pregătirea militară şi ne refacem proviziile", spune preşedintele Aleksandar Vučić.
"Decizia conducerii statului ar putea fi legată de războiul dintre Rusia şi Ucraina, dar nu este o decizie legată de politica externă. Nu este nimic extraordinar în ceea ce priveşte sporirea pregătirii militare şi refacerea proviziilor militare pe fondul marilor crize globale, chiar şi atunci când nu există un război", a declarat pentru Radio Europa Liberă Petar Boskovic, fost şef al Departamentului de Relaţii Publice al Ministerului sârb al Apărării.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe