- Home
- Externe
- WASHINGTON, (11.01.2017, 10:48)
- Olimpia Nicolae
Servicii secrete din SUA pretind că Rusia are informaţii compromiţătoare despre Donald Trump/ Kremlinul neagă prompt această acuzaţie
Spionii ruşi ar fi adunat informaţii compromiţătoare despre Donald Trump pe care le-ar fi comunicat acestuia în timpul campaniei sale, potrivit unui document secret ce face parte dintr-un raport al serviciilor americane de informaţii despre presupusele atacuri cibernetice ruse, citează The Guardian.
Urmărește
8680 afișări
Servicii secrete din SUA pretind că Rusia are informaţii compromiţătoare despre Donald Trump (Imagine: Hepta)
Documentul secret ar fi fost distribuit atât preşedintelui ales al SUA, cât şi celui aflat în funcţie.
Oficiali ai serviciilor de informaţii au anexat un rezumat de două pagini, considerat secret, unui raport în care sunt prezentate operaţiunile dăunătoare întreprinse de Rusia care aveau scopul de a afecta ambele partide americane importante şi să răspândească bănuieli cum că acestea ar circula în cercurile serviciilor secrete pentru a atrage atenţia lui Donald Trump.
Aceste documente invocă, de asemenea, un dialog între oficialii campaniei lui Donald Trump şi membri ai Guvernului Rusiei pe parcursul campaniei americane prezidenţiale, a declarat postului CNN o sursă anonimă care face parte din forţele de securitate naţională.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Mai multe cipuri în creier în 2025: Musk a anunțat că un al treilea pacient a primit implantul cerebral de la Neuralink. Compania nu se oprește aici
-
China îşi extinde influenţa în Marea Caraibilor şi strânge legăturile cu un fost aliat al Taiwanului
-
Armata iraniană a fost dotată cu o mie de drone noi. Mişcarea, cu puţin timp înainte de revenirea lui Trump la Casa Albă
-
Sindicatele din administraţie: Funcţionarii publici, ţapi ispăşitori pentru eşecurile guvernării
Informaţiile care au dus la constituirea rezumatului provin din cercetarea iniţială iniţiată de republicanii şi democraţii care se opuneau lui Trump. Aceştia au angajat un fost agent al serviciilor secrete care a lucrat în Rusia în anii 1990. Ancheta sa în privinţa preşedintelui ales a fost iniţiată pe perioada alegerilor preelectorale ale votanţilor şi a fost finanţată de grupări ce susţineau opoziţia Partidului. Grupările liberale au reluat investigaţia după ce Trump a devenit candidat la preşedinţia SUA.
Kremlinul nu deţine materiale compromiţătoare despre preşedintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump sau despre fosta sa rivală, Hillary Clinton, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează agenţia Tass.
Anterior, într-un document secret ce face parte dintr-un raport al serviciilor americane de informaţii despre presupusele atacuri cibernetice ruse, se anunţa că spioni ruşi ar fi adunat informaţii compromiţătoare despre Donald Trump pe care le-ar fi comunicat acestuia în timpul campaniei sale. Documentul secret ar fi fost distribuit atât preşedintelui ales al SUA, cât şi celui aflat în funcţie.
"Nu, Kremlinul nu are materiale compromiţătoare despre Trump", a spus Peskov.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus, de asemenea, că Rusia nu deţine informaţii compromiţătoare nici despre Hillary Clinton.
"Aceasta este o informaţie întru totul falsă, o invenţie şi un nonsens total. Kremlinul nu se angajează în adunarea de materiale compromiţătoare", a spus purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse.
"Asta se numeşte literatură de consum", a adăugat Peshkov, care a subliniat, de asemenea, că în opinia sa, asemenea materiale "reprezintă o încercare evidentă de a dăuna relaţiilor bilaterale" dintre cele două ţări.
Oficiali ai serviciilor de informaţii au anexat un rezumat de două pagini, considerat secret, unui raport în care sunt prezentate operaţiunile dăunătoare întreprinse de Rusia care aveau scopul de a afecta ambele partide americane. Aceste documente invocă, de asemenea, un dialog între oficialii campaniei lui Donald Trump şi membri ai Guvernului Rusiei pe parcursul campaniei americane prezidenţiale, a declarat postului CNN o sursă anonimă care face parte din forţele de securitate naţională.
Informaţiile care au dus la constituirea rezumatului provin din cercetarea iniţială iniţiată de republicanii şi democraţii care se opuneau lui Trump. Aceştia au angajat un fost agent al serviciilor secrete care a lucrat în Rusia în anii 1990.
Citeşte şi: Cinci lucrători umanitari din Emiratele Arabe Unite, ucişi în urma unui atac cu bombă în Afganistan
Citeşte şi: Marea Britanie ia în considerare garantarea dreptului de şedere a cetăţenilor din UE, după Brexit
Citeşte şi: VIDEO Barack Obama, în lacrimi în timp ce s-a adresat soţiei Michelle, în ultimul discurs prezidenţial. Al 44-lea preşedinte al SUA şi-a luat adio de la poporul american
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Incendiile din Los Angeles fac prăpăd. Ioan Alex povestește despre focurile devastatoare de la fața locului
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Scandal monstru după finala Casa iubirii: Acuzații de blat pentru Kanal D: V-ați bătut joc
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe