- Home
- Externe
- (10.04.2020, 11:14)
- Ioana Scholler
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Serviciile de spionaj din SUA au început să monitorizeze epidemia de coronavirus din China încă din noiembrie. Când a aflat Donald Trump
Serviciile de spionaj americane monitorizau evoluţia noului coronavirus încă din luna noiembrie a anului 2019, cu doar câteva săptămâni înainte ca informaţia să fie inclusă în raportul informativ zilnic destinat preşedintelui Donald Trump, a declarat un oficial miliar american pentru CNN.
Urmărește
3037 afișări
Sursa foto: Profimedia
Cu toate că data exactă a primului raport este în continuară neclară, surse au declarat pentru CNN că informaţiile obţinute în noiembrie şi în săptămânile ulterioare au oferit mai multe avertismente despre potenţiala severitate a pandamiei care acum devastează Statele Unite ale Americii.
Anumite informaţii pot fi transmise mai departe către cele mai înalte nivele ale guvernului doar după ce analiştii şi oficialii ating un anumit prag de încredere în evaluarea elaborată. Acel moment a avut loc la data de 3 ianuarie, prima zi în care informarea zilnică a preşedintelui Donald Trump a inclus informaţii despre noua infecţie din China şi posibilitatea răspândirii acesteia în lume şi inclusiv în SUA, scrie CNN.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Totuşi, în spatele uşilor închise, monitorizarea începuse cu multe săptămâni înainte, agenţiile de informaţii şi CIA colectând cât mai multe date despre boala care începea să facă ravagii în China.
„Nu ştiu exact”
ABC News a relatat, miercuri, faptul că Centrul Naţional pentru Informaţii Medicale, o ramură a Agenţiei de Apărare, a întocmit un raport în noiembrie despre un nou virus care se răspândeşte prin regiunea Wuhan a Chinei.
Un oficial din Apărare a negat existenţa unui astfel de raport, declarând pentru CNN, că „Centrul Naţional pentru Informaţii Medicale şi Agenţia de Apărare au căutat în ultimele 24 de ore un astfel de raport şi nu au găsit niciun produs similar”.
Totodată, Pentagonul a emis un comunicat prin care a negat informaţia transmisă de ABC News.
„Putem confirma că relatările din presă despre existenţa sau publicarea unei evaluări privind coronavirus în noiembrie 2019 nu sunt corecte. Nu există niciun astfel de produs”, a afirmat directorul Centrului Naţional pentru Informaţii Medicale, colonelul dr. R. Shane Day.
Preşedintele Donald Trump a declarat, miercuri, că el a aflat despre gravitatea noului coronavirus „chiar înainte” să emită restricţii pentru călătoriile SUA - China, care au intrat în vigoare la data de 2 februarie.
Întrebat despre informaţiile transmise de ABC News, Trump a spus că a aflat despre „gravitatea coronavirusului chiar înainte să inchidă ţara pentru China şi atunci când am suspendat zborurile care vin din China, precum şi alte diverse alte elemente după cum ştiţi, am restricţionat şi accesul celor din Europa. Aşadar, nu ştiu exact, dar aş vrea să văd această informaţie”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Bill Gates avertizează că o pandemie provocată de coronavirus s-ar putea repeta „o dată la fiecare 20 de ani”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20