Serviciile italiene monitorizează peste 14.000 de posibile ţinte ale unor atacuri şi 550 de persoane

Un număr de peste 14.000 de ţinte ale unor potenţiale atacuri şi peste 550 de persoane care trebuie să fie protejate fac necesară o consolidare a activităţii serviciilor de informaţii, au anunţat joi forţele de ordine, în timp ce Italia traversează o perioadă de tensiuni.

Urmărește
86 afișări
Imaginea articolului Serviciile italiene monitorizează peste 14.000 de posibile ţinte ale unor atacuri şi 550 de persoane

Serviciile italiene monitorizează peste 14.000 de posibile ţinte ale unor atacuri şi 550 de persoane (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

"În total, există peste 14.000 de ţinte cu risc, supravegheate de forţele de poliţie, care utilizează aproximativ 18.000 de agenţi. Sunt peste 550 de persoane protejate (...) şi peste 2.000 de poliţişti afectaţi acestei sarcini", anunţă un comunicat al Ministerului italian de Interne.

Acest comunicat a fost publicat în urma unei reuniuni a Comitetului Naţional pentru Ordine şi Securitate Publică, care a analizat situaţia din Italia atât în urma unui atentat comis în urmă cu zece zile, în care a fost rănit la un picior directorul Ansaldo Nucleare - o filială a gigantului public Finmeccanica, cât şi a numeroaselor agresiuni comise asupra birourilor sau unor angajaţi ai Equitalia, agenţia italiană care colectează impozitele.

Din Comitet fac parte ministrul de Interne, şeful Statului Major al Apărării, dar şi principalii conducători ai Poliţiei Naţionale italiene şi serviciilor de informaţii.

Reuniunea "a subliniat necesitatea aprofundării activităţii serviciilor de informaţii şi anchetelor preventive ,astfel încât să fie neutralizate riscurile unor eventuale acte subversive ce ar putea alimenta tensiunea" din ţară, se mai arată în comunicat.

Ministrul de Interne Anna Maria Cancellieri "a ordonat, astfel, intensificarea activităţii (serviciilor de) informaţii (...) şi a confirmat exigenţa menţinerii la un nivel ridicat a atenţiei şi vigilenţei, consolidând dispozitivele de securitate care protejează ţintele potenţiale şi persoanele cu risc".

Comitetul a confirmat, în plus, că forţele militare care ajută de mai mulţi ani poliţia în sarcinile sale de menţinere a ordinii publice, aproximativ 4.250 de oameni, vor fi menţinute la nivelul actual, dar vor vor fi utilizate în mod diferit.

În urmă cu o săptămână, o celulă anarhistă a revendicat atentatul în care a fost rănit, cu câteva zile mai înainte, şeful Ansaldo Nucleare.

În urma acestui atentat, directorul Finmeccanica a obţinut o protecţie din partea poliţiei, iar securitatea magistraţilor din Bologna a fost consolidată, după ce la adresa acestora au fost proferate ameninţări din partea anarhiştilor greci, vizaţi de o anchetă italiană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici