Serviciile secrete au scris ”Wind of Change”, celebra piesă Scorpions, arată o ipoteză a unei platforme hard rock

  • ”Wind of Change”, celebra piesă Scorpions, ar fi fost scrisă de CIA, arată platforma Ultimate Classic Rock
  • O anchetă în opt părţi dedicată piesei ”Wind of Change” va debuta pe Spotify investigând legătura dinre Serviciul Secret american şi piesa trupei Scorpions.
  • Jurnalistul Patrick Radden Keefe, de la The New Yorker coordonează discuţiile privind serviciile secrete şi balada rock începând cu data de 11 mai.
Urmărește
2945 afișări
Imaginea articolului Serviciile secrete au scris ”Wind of Change”, celebra piesă Scorpions, arată o ipoteză a unei platforme hard rock

Serviciile secrete au scris ”Wind of Change”, celebra piesă Scorpions, arată o ipoteză a unei platforme hard rock

 ”Wind of Change”, celebra piesă Scorpions, ar fi fost scrisă de CIA, arată platforma Ultimate Classic Rock, anunţând o investigaţie dedicată acestei ipoteze. 

O anchetă în opt părţi dedicată piesei ”Wind of Change” va debuta pe Spotify investigând legătura dintre Serviciul Secret american şi piesa trupei Scorpions. Serviciul secret american nu a fost străin de implicarea în viaţa artistică. De la promovarea pictorilor din curentul expresionist-abstract, din Statele Unite, la finanţarea tipăririi unor cărţi celebre, precum ”1984”, ”Animal Farm”, de George Orwell, ori ”Doctor Jivago”, de Boris Parsternak şi chiar sponsorizarea unui turneu european al Orchestrei Simfonice din Boston, CIA nu s-a ferit să îşi orienteze resursele spre evenimente care au constituit răspunsuri culturale la propaganda Uniunii Sovietice.

Jurnalistul Patrick Radden Keefe, de la The New Yorker coordonează discuţiile privind implicarea serviciilor secrete în apariţia şi promovarea baladei rock care a rămas legată de momentul căderii regimurilor comuniste în Estul Europei.

Investigaţia va fi difuzată începând cu data de 11 mai. Keefe a investigat povestea piesei ”Wind of Change” mai bine de un an şi afirmă că informaţiile sale acoperă mai multe genuri muzicale şi diferite perioade istorice. ”Era important să auziţi muzica, felul în care sunt accentuate anumite lucruri şi să trageţi singuri o concluzie legat de cine minte şi cine spune adevărul”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici