- Home
- Externe
- (30.03.2023, 05:00)
- Daniel Contescu
Serviciile secrete ruse i-au cerut lui Putin să amâne invazia
Un raport al autoritarului institut britanic Rusi dezvăluie că, din iunie 2021, serviciile secrete de la Moscova au început să se infiltreze în aparatul de stat ucrainean.
Urmărește
8065 afișări
Serviciile secrete ruse i-au cerut lui Putin să amâne invazia
Serviciile secrete ruse şi-au făcut treaba doar pe jumătate. Au pregătit operaţiunea specială cu mult timp înainte, s-au infiltrat în Ucraina şi în Europa, fiind convinse de o primire favorabilă în ţara invadată. Când a venit ora X, i-au cerut lui Putin să amâne atacul, deoarece era nevoie de ceva mai mult timp. Sugestie respinsă de Vladimir Putin.
Acestea sunt principalele concluzii ale unui raport al institutului britanic Rusi. Având la dispoziţie un buget semnificativ, serviciile au acţionat pe mai multe niveluri, încercând să exploateze multe laturi, noi şi vechi. În unele cazuri, şi-au cumpărat complicii, în altele i-au obligat să colaboreze.
Potrivit anchetei britanice, ruşii au contat pe aproximativ 800 de oficiali. O acţiune care a început în iunie 2021 şi a continuat apoi pe scară largă în lunile următoare.
Spionajul a obţinut aşadar rezultate concrete, ştia că misiunea ar fi fost dificilă în orice caz şi pentru a fi sigur de succes ar fi preferat să aştepte.
Totuşi, această atitudine prudentă nu i-a convins pe liderii politici hotărâţi să trimită batalioanele peste graniţă, siguri că vor putea scăpa de Ucraina cu un cost minim.
Aici, serviciile au comis - conform Rusi - eroarea de evaluare. O interpretare exprimată şi de „colegii” americani care au prevăzut toate mişcările Rusiei, a avertizat comunitatea internaţională asupra pericolului iminent, dar a declarat Congresului că ruşii ar putea prelua Ucraina în câteva săptămâni.
Pentru analiştii britanici, agenţilor le-a lipsit onestitatea şi transparenţa. A fost şi un moment, care s-a petrecut sub privirile camerelor, care a evidenţiat momentul. În ajunul invaziei, Vladimir Putin l-a umilit la TV pe un bâlbâit Serghei Narîşkin, şeful serviciului extern, pentru că a îndrăznit să sugereze un pas diplomatic.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi de -6 grade și NINSORI viscolite în București. Pe ce dată vine iarna
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:33
„Ne uităm în oglindă şi ne vedem frumoşi". Radiografia făcută de Marcel Ciolacu la Congresul PSD
-
astăzi, 12:12
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1075. Ucraina şi Rusia se acuză reciproc pentru un atac mortal asupra unui internat din regiunea Kursk / Zelenski condamnă presupusul atac rusesc în regiunea Kursk: „Au ucis sirieni în acelaşi mod” / Zelenski: Aderarea Ucrainei la NATO este cea mai „ieftină” garanţie de securitate şi o „victorie” pentru Trump