- Home
- Externe
- (24.09.2023, 15:31)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Shakespeare? Nu, doctrina lui Xi Jinping. Cursurile de engleză din China se concentrează pe ideile preşedintelui pentru a asigura o "viziune corectă asupra lumii"
- Zeci de mii de studenţi chinezi din anul I şi-au început luna aceasta cursurile de limba engleză cu un studiu aprofundat al articolului "Nu uita niciodată de ce ai început", un articol în care preşedintele Xi Jinping descrie viaţa sa şi dificultăţile din tinereţe.
- În cadrul lecţiilor obligatorii de limba engleză, studenţii chinezi au primit sarcina de a găsi adjective care să îl "descrie pe Xi în perioada în care era tânăr muncitor în Liangjiahe".
- Preşedintele Chinei a petrecut şapte ani în acest sat în timpul Revoluţiei Culturale, un episod care constituie acum o piatră de temelie a propagandei Beijingului.
Urmărește
7277 afișări
Sursa foto: AP / Mediafax Foto
Potrivit unor surse din cadrul Ministerului chinez al Educaţiei, peste 300 de universităţi din întreaga ţară au început anul acesta să predea cu un nou manual care analizează zeci de citate şi discursuri ale liderului naţional, informează Financial Times.
Introducerea manualului face parte dintr-o amplă campanie a autorităţilor chineze de a încorpora în învăţământul universitar în limba engleză gândirea celui mai puternic lider al ţării de la Mao Zedong încoace.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia înarmează trupele nord-coreene cu arme de infanterie la frontiera cu Ucraina
-
Deputat PSD: Propunem zero impozit pe venit pentru tinerii sub 26 de ani
-
Alegeri SUA 2024. Ce plan au democraţii dacă Donald Trump îşi va declara prematur victoria
-
Noi percheziţii în R. Moldova: Gruparea „ŞOR” oferă oamenilor bani pentru a-l vota pe Stoianoglo
În timp ce, în trecut, studenţii chinezi la limba engleză învăţau despre cultura şi ideile occidentale, considerate simbolul unei mai mari integrări în ordinea globală, autorităţile văd acum cursurile ca pe o oportunitate de a promova opiniile tot mai asertive ale Beijingului.
"Dacă luăm orice publicaţie majoră occidentală, titlurile sunt toate despre China, China, China, China şi toate ne vizează în mod negativ. China duce un război împotriva SUA nu numai în ceea ce priveşte comerţul, finanţele, tehnologia, ci şi în ceea ce priveşte ideologia", a declarat Shi Jian, profesor la Universitatea din Sichuan şi redactor-şef al manualului, într-un discurs din aprilie.
"Teoria lingvistică occidentală nu mai putea explica experienţa chineză. Trebuie să încorporăm conştiinţa naţională în educaţia în domeniul limbilor străine, ceea ce ar trebui să îi ajute pe elevi să dobândească încredere în cultura chineză ... şi să spună o poveste bună despre China".
China a îmbinat şi în trecut doctrinele politice cu educaţia în limba engleză în universităţi. La începutul anilor 1970, mulţi studenţi şi-au început primul curs de engleză învăţând sloganul: "Trăiască preşedintele Mao".
Pe măsură ce Deng Xiaoping a deschis China către lumea vestică, universităţile au început să adopte o abordare mai occidentală a educaţiei în limba engleză. Manualele şcolare prezentau un limbaj mai cotidian, precum şi subiecte culturale, de la Statuia Libertăţii la păpuşile Barbie.
Această tendinţă a început să se inverseze sub Xi Jinping
Gândirea Xi Jinping a fost încorporată în numeroase discipline universitare. În cel mai recent ghid de predare a limbii engleze la facultate, publicat în 2020, Ministerul Educaţiei a declarat că manualele ar trebui să includă în mod intenţionat "valorile socialiste de bază", un set de sloganuri ale lui Xi Jinping, pentru a se asigura că studenţii au o "viziune corectă asupra lumii".
Revizuirea rezultată a culminat cu publicarea, anul trecut, a manualelor din seria Noua eră. În loc să citească despre cultura occidentală, studenţilor li se cere să traducă în engleză paragrafe care descriu "super încrederea" în realizările literare ale naţiunii sau să reflecteze asupra modului în care ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing "a impresionat lumea".
Noul manual şcolar conţine un discurs al lui Xi Jinping împotriva "agresiunii SUA" şi o analiză care susţine că mulţi studenţi chinezi educaţi în SUA se străduiesc să găsească locuri de muncă în ţara lor din cauza "atitudinii lor occidentale".
Cu toate acestea, analiştii occidentali nu sunt convinşi că această abordare va stimula învăţarea limbii engleze.
Unii studenţi au împărtăşit acest scepticism. "Studierea Gândirii Xi Jinping în limba engleză mă face să fiu mai puţin interesată de această limbă", a declarat Lucy Wang, o studentă în anul I din provincia Hebei din nordul ţării. "Am nevoie de materiale de lectură mai atrăgătoare pentru a învăţa limba engleză."
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe