„La un moment dat, preşedintele a mers până la demisie, dar într-un final a ajuns la concluzia că trebuie să îşi continue activitatea„, afirmă vicepreşedintele Parlamentului de la Teheran, Mohammad Reza Bahonnar.
Ahmadinejad s-a retras din viaţa publică zece zile la sfârşitul lunii aprilie în semn de protest faţă de opoziţia exercitată de ayatollahul Ali Khamenei la decizia sa de demitere a ministrului Informaţiilor, Heydar Moslehi.
Disensiunile au provocat o criză politică între conservatorii aflaţi la putere în Iran şi ultraconservatorii religioşi conduşi de Khamenei.
Bahonnar a precizat că ayatollahul Khamenei „doreşte ca Guvernul să îşi desfăşoare activităţile în calm şi să îşi încheie mandatul în mod normal„, în august 2013.
Ahmadinejad nu mai poate candida pentru un nou mandat de preşedinte în iunie 2013, pentru că deja a avut două mandate consecutive.
Bahonnar, un conservator care l-a criticat de mai multe ori pe Ahmadinejad în ultimele luni, a apreciat că nu este în interesul ţării ca Guvernul să fie „slăbit”.
El a apreciat totuşi că „este necesar ca preşedintele să se distanţeze de un grup deviaţionist”, o referire la anturajul prezidenţial, în special la Esfandiar Rahim Machaie, şeful de cabinet al lui Ahmadinejad.