Silvio Berlusconi, cercetat pentru presupuse acte de corupţie

Fostul premier italian Silvio Berlusconi este cercetat de procurorii din Neapole pentru presupuse acte de corupţie şi instigare la corupţie în relaţia cu membri ai Senatului italian, informează La Repubblica.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi, cercetat pentru presupuse acte de corupţie

Silvio Berlusconi, cercetat pentru presupuse acte de corupţie

Berlusconi este suspectat de coruperea lui Agostino Sacca, preşedintele postului de televiziune RaiFiction, şi pentru instigarea la corupţie a senatorului Nino Randazzo şi a altor membri ai Senatului "în circumstanţe încă neelucidate".

Potrivit la Repubblica, Berlusconi i-ar fi propus lui Agostino Sacca numele a patru candidate pentru ocuparea unor funcţii în postul de televiziune.

În cursul unei convorbiri telefonice interceptate de procurori, Berlusconi îi propunea lui Sacca numele celor patru actriţe - Elena Russo, Evelina Manna, Antonella Troise, Camilla Ferranti (aceasta din urmă fiica unui medic apropiat de Berlusconi).

"Ştii, nu toate sunt cunoştinţele mele. Una mi-a fost propusă de un senator de centru-stânga care mă poate ajuta să demit Guvernul", îi spunea Berlusconi preşedintelui postului de televiziune.

În plus, liderul formaţiunii Forza Italia s-ar fi întâlnit cu senatorul Nino Randazzo (centru-stânga) căruia i-ar fi propus un post în viitorul guvern dacă ar fi obţinut votul acestuia în Parlament.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici