Silvio Berlusconi, implicat într-un scandal la universitatea absolvită de fiica sa

Rectorul unei universităţi din Italia este acuzat că i-a promis fiicei lui Silvio Berlusconi un post de profesor universitar, pentru a încerca astfel să obţină de la premierul italian fonduri pentru înfiinţarea unei noi facultăţi, relatează The Observer.

27 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi, implicat într-un scandal la universitatea absolvită de fiica sa

Silvio Berlusconi, implicat într-un scandal la universitatea absolvită de fiica sa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fiica cea mare a lui Berlusconi din a doua căsătorie, Barbara Berlusconi, a obţinut licenţa în filosofie la Universitatea din San Raffaele, după ce a prezentat o lucrare privind conceptele bunăstării, libertăţii şi justiţiei aşa cum sunt văzute în opera laureatului Premiului Nobel în Economie Amartya Sen.

Roberta de Monticelli, care conduce catedra de Filosofia persoanei la San Raffaele, a spus că, după anunţarea rezultatelor, rectorul Luigi Verze i s-a adresat fiicei premierului, "întrebând-o dacă este de părere că la San Raffaele s-ar putea înfiinţa o facultate de economie, pe baza conceptelor de gândire ale autorului despre care şi-a scris lucrarea, şi invitând-o să devină profesor " la această facultate.

Într-o scrisoare trimisă presei şi în interviuri acordate ulterior, de Monticelli a apreciat că rectorul a încălcat astfel drepturile celorlalţi absolvenţi şi "cerinţele etice ale unei instituţii universitare de elită aşa cum aspiră să fie San Raffaele", remarcile lui echivalând cu "o solicitare implicită de finanţare". Ea susţine şi că a cerut să vadă teza scrisă a fiicei premierului italian, dar că i s-a spus că "nu mai existau copii".

Universitatea a dat publicităţii o declaraţie în care subliniază că "nu a fost vorba cu siguranţă de o ofertă de muncă, cu atât mai puţin despre un act de discriminare faţă de ceilalţi absolvenţi".

Într-o altă scrisoare deschisă, decanul facultăţii absolvite de Barbara Berlusconi şi actualul vicerector al universităţii i-au luat apărarea acesteia, subliniind că, şi înainte de prezentarea lucrării de diplomă, fiica premierului primise zece distincţii şi aproape numai note maxime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici