Silvio Berlusconi se teme că va ajunge în închisoare

Şeful Guvernului italian, Silvio Berlusconi, care a determinat votarea unei legi ce suspendă zeci de mii de procese, printre care şi al lui, "se teme că va ajunge în închisoare", a declarat aliatul său Umberto Bossi, liderul Ligii Nordului, într-un interviu pentru La Repubblica.

13 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi se teme că va ajunge în închisoare

Silvio Berlusconi se teme că va ajunge în închisoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În ceea ce priveşte magistraţii, Berlusconi are dreptate" când îi acuză de "subminarea" democraţiei, a afirmat Bossi, ministru al Reformelor.

"Problema este că exagerează puţin, este foarte obsedat de aceste lucruri, îi este teamă că va ajunge în închisoare", a adăugat el.

Berlusconi a determinat adoptarea unei legi care ar suspenda zeci de mii de procese, pentru a da prioritate celor mai grave, pasibile de pedepse cu închisoarea de peste zece ani.

Printre procesele vizate de suspendare figurează şi cel aflat în curs la Milano împotriva lui Berlusconi şi a fostului său avocat britanic David Mills.

Berlusconi este acuzat că i-a oferit lui Mills 600.000 de dolari în schimbul mărturiilor în favoarea sa în două procese din anii 1990.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) apreciază însă că suspendarea acestor procese ar fi neconstituţională, potrivit unui proiect de aviz obţinut sâmbătă de agenţia Ansa.

Acest aviz negativ care trebuie să fie discutat luni de CSM, instanţa supremă a magistraturii, riscă să agraveze conflictul dintre premier şi judecători.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici