În total, arheologii au descoperit la Al Jassasiya aproximativ 900 de sculpturi în piatră. Petroglifele sunt în mare parte semne enigmatice dispuse în diverse modele, dar şi reprezentări ale unor nave cu vele.
„Deşi arta rupestră este comună în Peninsula Arabică, unele dintre sculpturile din Al Jassasiya sunt unice şi nu pot fi găsite nicăieri altundeva. Aceste sculpturi reprezintă un grad ridicat de creativitate şi abilităţi de observare din partea artiştilor care le-au realizat. De asemenea, a fost nevoie de gândire abstractă, deoarece ei nu au putut să le vadă de sus„, a declarat pentru CNN Ferhan Sakal, reprezentantul Muzeelor din Qatar.
În Qatar există aproximativ 12 situri cu petroglife, situate în principal de-a lungul coastelor ţării. Al Jassasiya, aflat la aproximativ o oră la nord de capitala Qatarului, a fost descoperit în 1957. Cercetătorii au mai multe teorii, un teren pentru un joc antic, un sistem de calcul, un depozit sau un sit dedicat zeilor, fiind printre variantele dezbătute.
Mister este şi în ceea ce priveşte vechimea petroglifelor. Unii spun că sunt din neolitic, alţii cred că au fost realizate în urmă cu sute de ani.