„Înţelegem îngrijorările referitoare la protecţia intimităţii în contextul amplasării scanerelor corporale„, a declarat Ministerul britanic al Transporturilor. „Este crucial ca personalul să fie instruit şi noi elaborăm un cod deontologic pentru a ne asigura că aceste îngrijorări sunt avute în vedere”, a precizat ministerul.
Acesta a reamintit paravanele instalate pentru a nu permite persoanelor care manipulează scanerele să vadă pasagerii scanaţi şi ale căror imagini nu sunt personalizate şi sunt şterse imediat.
Mai multe organizaţii care militează pentru apărarea drepturilor omului şi-au exprimat temerea că imaginile, în special cele ale copiilor şi persoanelor celebre, s-ar putea regăsi pe Internet.
Pentru Terri Dowti, din partea asociaţiei pentru protecţia drepturilor copiilor Action On Rights For Children (ARCH), scanerele corporale care urmează a fi montate în curând pe aeroportul londonez Heathrow şi apoi şi în alte aeroporturi din ţară încalcă legislaţia referitoare la protecţia minorilor, adoptată în 1978.
La rândul ei, organizaţia pentru apărarea drepturilor omului Liberty a avertizat asupra a ceea ce ea consideră a fi o „dezbrăcare electronică” şi a cerut Guvernului să promită că aceste scanere vor fi utilizate în mod „legitim, echilibrat şi delicat”.