Sindicat: Greva angajaţilor din industria jocurilor video din SUA ar putea ţine un an

  • Greva angajaţilor din industria jocurilor video din SUA ar putea ţine un an, susţine reprezentantul protestatarilor.
  • Mii de oameni au întrerupt activitatea la finalul lunii iulie pentru a protesta faţă de utilizarea pe scară largă a Inţeligenţei Artificiale.
Urmărește
129 afișări
Imaginea articolului Sindicat: Greva angajaţilor din industria jocurilor video din SUA ar putea ţine un an

Sindicat: Greva angajaţilor din industria jocurilor video din SUA ar putea ţine un an

Peste 2.500 de lucrători din jocurile video sunt în grevă în SUA. Negociatorul şef al protestatarilor, Duncan Crabtree-Ireland, a declarat pentru Sky News că s-ar putea pierde „un an întreg” dacă studiourile de jocuri nu sunt de acord cu cerinţele angajaţilor.

Sindicaliştii solicită o mai mare protecţie a angajaţilor în faţa utilizării crescute a inteligenţei artificiale în industria jocurilor video.

Anul trecut, actorii şi scenariştii de la Hollywood au stat în grevă timp de 118 zile, printre nemulţumiri fiind şi cea legată de inteligenţa artificială. Greva a costat industria 5 miliarde de dolari, potrivit Universităţii din Michigan, şi a înregistrat întârzieri pentru producţii majore precum Deadpool 3, Challengers şi Dune: Part Two.

Ultima dată când sindicatul a intrat în grevă pentru contractele din industria jocurilor video a fost în 2017. A fost cea mai lungă grevă din istoria sindicatului, având o durată de 340 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici