Singapore este pe cale să se confrunte cu cel mai grav focar de dengue din istorie/ 1.468 de cazuri în ultima săptămână

  • Singapore a reuşit să pună sub control al doilea val al epidemiei de coronavirus, relatează CNN.
  • Dar acum, este pe cale să se confrunte cu cel mai grav focar al unei alte infecţii virale: dengue.
  • Peste 14.000 de cazuri de dengue au fost raportate în oraş-stat de la începutul anului, potrivit Agenţiei Naţionale de Mediu.
  • Numărul total pentru întregul an este de aşteptat să depăşească cele 22.170 de cazuri raportate în 2013 - cel mai mare focar de dengue din istoria Singapore, a declarat agenţia.
Urmărește
3802 afișări
Imaginea articolului Singapore este pe cale să se confrunte cu cel mai grav focar de dengue din istorie/  1.468 de cazuri în ultima săptămână

Singapore este pe cale să se confrunte cu cel mai grav focar de dengue din istorie/ 1.468 de cazuri în ultima săptămână

Dengue este o infecţie virală transmisă de ţânţarul Aedes, aceeaşi insectă responsabilă de răspândirea Zika, chikungunya şi febrei galbene. Se găseşte frecvent în regiunile calde şi umede ale tropicelor şi subtropicelor în lunile ploioase, relatează CNN.

Doar aproximativ 25% dintre cei infectaţi prezintă simptome, care includ febră ridicată, dureri de cap severe, dureri musculare şi articulare. Cazurile extreme pot duce sângerare, dificultăţi de respiraţie şi potenţial la deces. În Singapore, 16 persoane au murit din cauza dengue în acest an - de două ori numărul mortilor din 2013. Lunile mai calde din iunie până în octombrie sunt în mod tradiţional sezonul maxim al focarului de dengue în statul oraş.

Numai săptămâna trecută, au fost raportate 1.468 de cazuri, a treia săptămână consecutivă care a depăşit 1.000 de cazuri şi cel mai mare număr de cazuri săptămânale de dengue înregistrat vreodată în Singapore.

Începând cu 15 iulie, agenţia va majora amenzile pentru persoanele care nu iau măsuri pentru a împiedica ţânţarii să se reproducă atât în ​​interiorul cât şi în afara proprietăţii lor. Este cunoscut că ţânţarii preferă colţurile umede, întunecate şi zonele cu apă stătută.

Cazurile de dengue au crescut dramatic la nivel mondial, crescând de 30 de ori în ultimii 50 de ani. Se estimează că între 100-400 de milioane de infecţii au loc în fiecare an, iar aproximativ jumătate din populaţia lumii este acum în pericol, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Oamenii de ştiinţă spun că vremea mai caldă şi mai umedă provocată de schimbările climatice a creat condiţii ideale pentru ca ţânţarii de sex feminin să-şi depună ouăle. Nu numai că există mai mulţi ţânţari, dar urbanizarea rapidă care se întâmplă în multe ţări asiatice înseamnă că populaţiile sensibile trăiesc în contact mai strâns cu insectele purtătoare de boli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici