Siria acuză SUA că s-au implicat în raidul aerian israelian desfăşurat în septembrie 2007

Siria a acuzat vineri Statele Unite că s-au implicat în raidul aerian efectuat anul trecut de aviaţia israeliană şi care a vizat un presupus reactor nuclear sirian construit cu ajutorul Coreei de Nord.

Urmărește
14 afișări
Imaginea articolului Siria acuză SUA că s-au implicat în raidul aerian israelian desfăşurat în septembrie 2007

Siria acuză SUA că s-au implicat în raidul aerian israelian desfăşurat în septembrie 2007 (Imagine: Mediafax Foto)

"Administraţia americană a participat aparent la desfăşurarea" raidului din septembrie efectuat de avioane militare israeliene în estul Siriei, potrivit unui comunicat dat publicităţii de autorităşile siriene, fără a oferi alte detalii.

Un oficial american a declarat joi că Statele Unite nu au dat Israelului "undă verde" pentru a ataca presupusul reactor sirian.

Statele Unite au prezentat joi ceea cea au descris drept informaţii care demonstrează că Phenianul a ajutat Siria să construiască un reactor nuclear care a fost vizat de raidul aerian israelian din septembrie.

Casa Albă a anunţat că Statele Unite sunt convinse că regimul nord-coreean a ajutat Damascul să construiască un reactor nuclear. Declaraţiile au survenit la scurt timp după ce oficialii din cadrul serviciilor de informaţii au fost audiaţi de congresmenii americani în privinţa raidului israelian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici