- Home
- Externe
- MOSCOVA, RUSIA, (22.07.2013, 12:49)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Siria încearcă să împrumute bani de la ruşi
Siria speră să obţină un credit de la Rusia până la sfârşitul anului, a declarat luni, la Moscova, vicepremierul sirian Qadri Jamil, adăugând că acorduri privind livrarea unor rachete ruseşti de tip S-300 sunt în continuare "în vigoare".
Urmărește
174 afișări
Vicepremierul sirian Qadri Jamil (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Într-o întâlnire cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, Jamil a anunţat că Damascul discută cu Moscova despre obţinerea unui credit rusesc. "Sperăm ca această problemă, aflată în prezent în negocieri la nivel de experţi să fie rezolvată până la sfârşitul anului", a spus vicepremierul sirian, potrivit traducerii declaraţiilor acestuia de către agenţii de presă ruse.
Întrebat de agenţia Itar-Tass care este suma creditului, Jamil a răspuns că cele două părţi "discută în continuare" despre aceasta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Avionul Azerbaijan Airlines prăbuşit în Kazahstan: Acuzaţii de doborâre cu rachetă rusească dar Kremlinul refuză să mai ofere informaţii
-
Zeci de persoane au murit după ce o barcă s-a scufundat în Marea Mediterană
-
Marcel Ciolacu: Guvernul României este solidar cu poporul azer
Regimul Bashar al-Assad, susţinut de Rusia, are nevoie urgentă de resurse financiare.
O revoltă paşnică, în martie 2011, s-a transformat într-o insurecţie armată şi s-a soldat cu peste 100.000 de morţi, potrivit unor ONG-uri.
Jamil a subliniat, pe de altă parte, că Damascul contează, de asemenea, pe livrarea unor rachete ruseşti sol-aer perfecţionate, de tip S-300. "Toate acordurile între Rusia şi Siria în domeniul livrărilor de armament", inclusiv de sisteme de tip S-300, sunt în continuare "în vigoare", a declarat el.
"Relaţiile între Siria şi Rusia se consolidează în favoarea păcii în regiune", a apreciat Jamil.
Rusia a anunţat în iunie că se angajează să livreze sisteme de tip S-300, conform contractelor semnate.
Livrarea acestui tip de armament capabil să intercepteze în zbor avioane sau rachete ghidate, un echivalent rus al sistemului american PATRIOT, îngrijorează în special Israelul, care se teme că acestea ar putea să ajungă pe mâna mişcării şiite libaneze Hezbollah, aliată cu Damascul.
Instalarea unui asemenea sistem de apărare sol-aer ar complica orice plan al Statelor Unite şi aliaţilor săi de a efectua eventuale lovituri aeriene, de a instaura o zonă de excludere aeriană în spaţiul aerian sirian sau de a interveni în vederea securizării sau anihilării urnor arsenale chimice.
Rusia îşi continuă eforturile în vederea organizării unei conferinţe internaţionale de pace privind Siria, a declarat Lavrov.
"Ne continuăm întâlnirile cu reprezentanţi ai Guvernului şi tuturor grupărilor opoziţiei (siriene), cu scopul de a-i convinge pe toţi să accepte, fără condiţii prealabile, o iniţiativă ruso-americană", a declarat Lavrov la începutul întâlnirii sale, la Moscova, cu Jamil.
"Din nefericire, majoritatea grupărilor din cadrul opoziţiei, spre deosebire de Guvern, nu manifestă interes", a adăugat el.
De aceea, Rusia "îndeamnă cu insistenţă parteneri cu influenţă asupra Coaliţiei" naţionale a opoziţiei siriene să o convingă "să îşi abandoneze poziţia neconstructivă", a adăugat Lavrov.
Secretarul de Stat american John Kerry a declarat, la începutul lui iulie, că Statele Unite şi Rusia nu vor renunţa la această conferinţă internaţională privind Siria, chiar dacă va fi amânată din nou şi va avea loc după august.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:16
Zeci de persoane au murit după ce o barcă s-a scufundat în Marea Mediterană
-
astăzi, 15:13