Sistemele de apărare antiaeriană ruse, la mare căutare!

Mai multe ţări iau în considerare crearea unor sisteme naţionale de apărare antiaeriană folosind doar arme ruseşti, a declarat, marţi, un purtător de cuvânt al celei mai importante companii producătoare de rachete din Rusia, citat de RIA Novosti, în pagina electronică.

Urmărește
76 afișări
Imaginea articolului Sistemele de apărare antiaeriană ruse, la mare căutare!

Sistemele de apărare antiaeriană ruse, la mare căutare! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Exprimându-se la o expoziţie de armament din New Delhi, purtătorul de cuvânt al Almaz-Antei, Iuri Baikov, a declarat că ţările şi-au manifestat interesul faţă de rachetele ruseşti S-400 Triumf (SA-21 Growler), S-300 Favorit, Tor şi Buk, care ar putea forma trei seturi de rachete cu rază lungă, scurtă şi medie de acţiune, necesare pentru un sistem naţional antiaerian.

Baikov nu a făcut precizări suplimentare în legătură cu ţările vizate.

Racheta S-400 ar fi capabilă să distrugă avioane invizibile pe radar, rachete de croazieră şi rachete balistice şi acţionează pe o rază de până la 3.500 de kilometri, atingând viteze de până la 4,8 kilometri pe secundă.

"Sistemele (antiaeriene) produse de diferite ţări sunt în general imposibil de combinat într-un singur sistem de apărare, iar Guvernele tind să cumpere arme de la o singură ţară", a spus Baikov.

Potrivit acestuia, crearea unui sistem de apărare antiaeriană este un proces costisitor, multe ţări preferând să cumpere arme ruseşti în mod gradual.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici