- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Situaţia de la frontiera Libiei cu Tunisia a atins un nivel de criză, anunţă ONU
Situaţia la frontiera dintre Libia şi Tunisia a atins un nivel de "criză", după trecerea unui număr de 70.000-75.000 de persoane, care se refugiază din calea represiunii declanşată de regimul de la Tripoli, la 20 februarie, a avertizat Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).
Situaţia de la frontiera Libiei cu Tunisia a atins un nivel de criză, anunţă ONU (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Echipele noastre de la frontiera dintre Libia şi Tunisia ne-au explicat, în această dimineaţă (marţi), că, acolo, situaţia atingea un nivel de criză", a declarat o purtătoare de cuvânt a Înaltului Comisariat, Melissa Fleming, într-o conferinţă de presă.
"Zeci de mii de persoane aşteaptă să fie duse cât mai rapid (în alte locuri din Tunisia), în contextul în care ne aşteptăm ca între 10.000 şi 15.000 de persoane să ajungă astăzi (marţi)" venind dinspre Libia, a continuat Fleming.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Ea a adăugat că, "potrivit autorităţilor tunisiene, între 70.000 şi 75.000 de persoane" au plecat din Libia pentru a se refugia în Tunisia, de la 20 februarie încoace. "Aproximativ 14.000 de persoane au traversat frontiera ieri (luni), numărul cel mai important înregistrat până în prezent", a subliniat purtătoarea de cuvânt.
Fleming a anunţat că Biroul din Tripoli al Înaltului Comisariat este, în continuare, deschis şi funcţionează cu o echipă locală, care primeşte apeluri disperate ale refugiaţilor şi solicitanţilor de azil, blocaţi în Libia.
Înaltul Comisariat şi-a exprimat îngrijorarea în special faţă de soarta anumitor imigranţi originari din Africa subsahariană, care sunt împiedicaţi să treacă frontiera.
Aceştia sunt cei "cărora le este cel mai mult teamă în acest moment", a subliniat purtătoarea de cuvânt a Agenţiei ONU, care a prezentat mesaje din partea unor persoane care se declară "atacate de localnici, care afirmă că sunt mercenari".
"Ne temem că rasismul joacă un rol", şi-a exprimat ea îngrijorarea, lansând un apel ca "toate frontierele, terestre, aeriene sau maritime, (să fie) deschise într-un mod nediscriminatoriu, pentru oricine încearcă să fugă".
Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a prezentat "scene de haos" la frontiere.
Purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Jemima Pandya, a declarat că alte grupuri de imigranţi, de la frontiera tunisiană, între care nepalezi, ghanezi şi nigerieni "au nevoie urgentă de ajutor", fiind obligate să doarmă sub cerul liber, la "temperaturi glaciale".
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO