Situaţia pensiilor şi a asigurărilor transfrontaliere după Brexit, în atenţia guvernului britanic. Printre cei VIZAŢI, cetăţeni UE care locuiesc în Marea Britanie

Mai mulţi parlamentari britanici au cerut, luni, guvernului să abordeze situaţia pensiilor şi a contractelor de asigurări transfrontaliere după Brexi, avertizând că este timpul să se facă schimbări care să garanteze continuarea finanţării, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Urmărește
1415 afișări
Imaginea articolului Situaţia pensiilor şi a asigurărilor transfrontaliere după Brexit, în atenţia guvernului britanic. Printre cei VIZAŢI, cetăţeni UE care locuiesc în Marea Britanie

Situaţia pensiilor şi a asigurărilor transfrontaliere după Brexit, în atenţia guvernului britanic

Marea Britanie trebuie să părăsească Uniunea Europeană până în martie 2019, dar companiile de asigurări au anunţat că, pe fondul procesului legal îndelungat, trebuie să ştie până în luna noiembrie dacă trebuie să transfere contractele cu clienţii UE în afara Marii Britanii.

"Posibilitatea ca furnizorii din Marea Britanie să nu poată plăti în mod legal pensii sau contracte de asigurare către cetăţeni din UE - inclusiv expaţi din Marea Britanie - este un exemplu puternic al consecinţelor unui Brexit <<pe marginea prăpastiei>>", a declarat Nicky Morgan, preşedintele Comisiei de Trezorerie a Parlamentului.

Morgan a mai precizat că, fără alte acţiuni, asiguratorii ar pierde autorizaţia legală de a deservi sute de mii de contracte care depăşesc data la care Marea Britanie urmează să părăsească Blocul comunitar.

"Cetăţenii ... care locuiesc în restul SEE (Spaţiul Economic European) şi care primesc pensii se pot confrunta cu dificultăţi în obţinerea plăţii", a spus Nicky Morgan, într-o scrisoare către ministrul de Finanţe, Philip Hammond.

Rezidenţii din Marea Britanie - inclusiv mulţi cetăţeni ai UE - care primesc pensii de la furnizori din SEE se află în aceeaşi situaţie, a afirmat Morgan, care consideră că guvernul de la Londra trebuie să contureze un plan pentru a păstra stabilitatea şi certitudinea după Brexit.

Asiguratorii doresc să li se permită să înceapă să lucreze la un mecanism care ar permite contractelor existente să continue să funcţioneze după Brexit. Fără acesta, o companie ar trebui să transfere contractele pentru clienţii europeni către o nouă filială din UE după 2019, pentru a rămâne în aceeaşi jurisdicţie precum clienţii, sau să vândă acea parte a afacerii.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici