- Home
- Externe
- TUNIS, (27.07.2018, 17:18)
- Bianca Pavaluca
Situaţie dramatică pentru o navă cu migranţi care se află pe mare de două săptămâni. Patru ţări au refuzat primirea lor
O navă cu 40 de migranţi la bord, printre care şi două femei însărcinate, se află pe mare de două săptămâni, după ce autorităţile din Malta, Franţa, Italia şi Tunisia au refuzat să o primească în unul dintre porturile lor, relatează CNN.
Urmărește
1966 afișări
Situaţie dramatică pentru o navă cu migranţi care se află pe mare de două săptămâni. Patru ţări au refuzat primirea lor
Nava de aprovizionare Sarost 5 se află momentan la trei kilometri de oraşul Zarzis, aflat în sud-estul Tunisiei, a transmis Aymen Ourari, căpitanul secund al vasului.
Nava nu a primit permisiunea să acosteze în niciunul dintre porturile Maltei, Franţei, Italiei sau Tunisiei, fiind prinsă în problema diplomatică de gestionare a migranţilor salvaţi din Marea Mediterană.
„Situaţia migranţilor de pe navă se înrăutăţeşte pe zi ce trece”, a declarat căpitanul. Aceştia mai au mâncare pentru aproximativ trei sau patru zile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Zuckerberg cere sprijinul lui Trump pentru a contracara sancţiunile UE asupra companiilor americane
-
Numărul victimelor incendiilor din California a crescut
-
Traficul rutier este îngreunat pe mai multe şosele importante din România din cauza ceţii
Reprezentanţii agenţiei umanitare Crucea Roşie au vizitat miercuri nava cu migranţi şi au descris situaţia ca fiind o „criză de sănătate”.
Cei 40 de migranţi au fost preluaţi de către nava Sarost 5 în data de 13 iulie, de pe o ambarcaţiune de lemn din Marea Mediterană. Aceştia au plecat din Libia şi doreau să ajungă într-o ţară a Uniunii Europene.
Preşedintele regional al Crucii Roşii din oraşul Medenine din Tunisia, Mongi Slim, a cerut o soluţie politică rapidă.
„Nu este nevoie de negocieri la nivel global”, a declarat acesta, adăugând că speră să existe „un rezultat pozitiv din punct de vedere umanitar”.
La începutul săptămânii, Comisia Europeană a transmis că va oferi 6.000 de euro statelor membre pentru fiecare migrant salvat de pe mare, în încercarea de a trece peste impasul diplomatic.
Momentan, nicio ţară nu a anunţat că va primi nava Sarost 5.
Citește pe alephnews.ro: Zuckerberg și Musk sunt nemulțumiți de legislațiile UE privind social media. De ce speră Meta și X că Trump le va aduce mai mulți bani
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Biden critică decizia lui Zuckerberg de a renunța la fact-checking: „Mișcarea Meta este foarte rușinoasă”. Ce spune compania
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Alertă „freezing rain” în București. Pe ce dată plouă cu gheață, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe