- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Situaţie tensionată la Ierusalim - GALERIE FOTO
Tensiunile se menţin marţi, la Ierusalim, unde mii de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a doua zi consecutiv în urma seriei de incidente produse în zona Esplanadei Moscheielor şi în cartierele palestiniene.
Situaţie tensionată la Ierusalim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Poliţia a menţinut restricţiile de acces, permiţând intrarea doar a musulmanilor de peste 50 de ani, cu condiţia ca ei să fie arabi israelieni sau locuitori ai părţii estice a Ierusalimului, anexată de Israel în iunie 1967.
Forţele de ordine au interzis şi accesul turiştilor evrei şi creştini în zona Esplanadei Moscheilor, al treilea loc sfânt al Islamului după Mecca şi Medina.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
"Am fost nevoiţi să menţinem starea de alertă şi efectivele masive de poliţişti din cauza unei serii de incidente petrecute luni seara şi care au condus la arestarea a 20 de palestinieni", a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei locale, Shmuel Ben Rubi.
"Două mii de bărbaţi, poliţişti şi grăniceri au fost desfăşuraţi în Ierusalimul de Est", pentru a evita orice confruntare cu palestinienii, a precizat purtătoarea de cuvânt.
De asemenea, forţele de poliţie au fost mobilizate pentru a garanta securitatea "marşului de la Ierusalim", o manifestaţie anuală care atrage zeci de mii de participanţi israelieni şi străini.
Acest eveniment a luat o turnură din ce în ce mai naţionalistă în ultimii ani, marcând ataşamentul Israelului faţă de Oraşul Sfânt, decretat în 1981 "capitala indivizibilă a Israelului", în pofida opoziţiei comunităţii internaţionale.
Marşul, la care participă creştini evanghelişti prosionişti, se derulează în fiecare an cu ocazia Sukkot (Sărbătoarea corturilor), care comemorează sejurul evreilor în deşert după plecarea din Egipt. Defilarea va traversa cartierele arabe din Ierusalimul de Est.
Marţi, un militar israelian a fost rănit cu cuţitul la un punct de control din tabăra de refugiaţi de la Shuafat, la nord de Ierusalim, unde zeci de palestinieni s-au confruntat cu poliţia aruncând cu pietre.
Atacuri cu pietre au avut loc şi la barajul militar de la Qalandia, între Ierusalim şi Ramallah (Cisiordania), şi în cartierul palestinian Ras El-Amud, unde au fost arestaţi zece manifestanţi.
În cursul serii, grupuri de palestinieni au incendiat copacii din cele trei cartiere colonizate din sudul Ierusalimului, incendiile distrugând parţial un restaurant înainte de a fi stinse.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate