Slovacia cumpără şase sisteme de apărare antiaeriană din Israel

Guvernul Slovaciei a aprobat miercuri planurile de a cumpăra şase sisteme mobile de apărare aeriană din Israel pentru suma de 554,3 milioane de euro, statul membru NATO consolidându-şi protecţia spaţiului aerian, scrie Reuters.

Urmărește
362 afișări
Imaginea articolului Slovacia cumpără şase sisteme de apărare antiaeriană din Israel

Slovacia cumpără şase sisteme de apărare antiaeriană din Israel

Guvernul a aprobat, de asemenea, achiziţionarea a peste 1.300 de vehicule de teren grele 6x6 şi 8x8 în cadrul unei achiziţii comune cu Republica Cehă, la un cost estimat de 708,3 milioane de euro, care vor înlocui camioanele învechite.

Slovacia, al cărei vecin, Ucraina, luptă împotriva invaziei ruseşti din 2022, a încercat să consolideze capacităţile de apărare aeriană.

Aceasta a făcut parte din eforturile NATO de a consolida flancul estic al alianţei militare. Ministrul apărării, Robert Kalinak, a declarat că priorităţile ar trebui să fie capacităţile de apărare, în special apărarea aeriană.

Luna trecută au fost livrate primele două din cele 14 noi avioane de luptă F-16.

Guvernul slovac nu a numit sistemul de apărare care urmează să fie cumpărat din Israel în cadrul acordului de la guvern la guvern.

Slovacia operează sistemul cu rază medie de acţiune 2K12 KUB, care se afla la sfârşitul ciclului său de viaţă, a declarat Ministerul Apărării într-un document publicat miercuri.

Sub un guvern anterior, Slovacia a donat Ucrainei sistemul său de apărare aeriană S-300, o decizie criticată de actuala administraţie pentru scăderea capacităţilor de apărare aeriană ale ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici