- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şobolanii împânzesc tranşeele din Ucraina într-un ecou macabru al Primului Război Mondial
Şobolanii şi şoarecii au infestat liniile de front din Ucraina, răspândind boli şi creând condiţii grele pentru soldaţi. Infestările au început să se intensifice în toamna anului trecut, când vremea rece a atras rozătoarele în căutare de căldură.
Şobolanii împânzesc tranşeele din Ucraina într-un ecou macabru al Primului Război Mondial
În plus, războiul a dus la acumularea de deşeuri şi cadavre, care oferă o sursă de hrană şi apă pentru rozătoare.
Un soldat ucrainean care foloseşte pseudonimul „Kira” a declarat pentru CNN că batalionul din care face parte s-a confruntat cu o infestare cu rozătoare în timp ce lupta în regiunea Zaporizhzhia: "Imaginaţi-vă că mergeţi la culcare, iar noaptea începe cu un şoarece care se strecoară în pantaloni sau în pulover, sau care vă mestecă vârfurile degetelor, sau vă muşcă mâna. Dormi două sau trei ore, în funcţie de cât de norocos eşti", a spus Kira.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Serviciile de informaţii militare ucrainene au raportat în decembrie o epidemie de "febră a şoarecilor" în multe unităţi ruseşti din jurul oraşului Kupiansk. Boala este transmisă de la şoareci la oameni prin inhalarea prafului de fecale de şoarece sau prin ingerarea de fecale de şoarece în mâncare. Simptomele bolii includ febră, erupţii cutanate, tensiune arterială scăzută, hemoragii la nivelul ochilor, vărsături şi dureri de spate severe.
Infestările de şobolani şi şoareci sunt o problemă recurentă în război, deoarece condiţiile de pe front favorizează înmulţirea acestor rozătoare. În timpul Primului Război Mondial, şobolanii de tranşee au devenit o ameninţare serioasă pentru sănătatea şi moralul soldaţilor.
În cazul războiului din Ucraina, există temeri că infestările de şobolani şi şoareci ar putea duce la o creştere a numărului de cazuri de boli transmise de rozătoare, ceea ce ar putea avea un impact negativ asupra capacităţii de luptă a ambelor părţi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO