Soldat moldovean ucis în circumstanţe neclare, la frontiera transnistreană

  • Un militar moldovean a fost ucis în circumstanţe neclare în apropierea graniţei cu Transnistria.
  • Soldatul a fost „rănit mortal... în urma unui foc tras cu arma aflată în posesia sa, în timpul îndeplinirii atribuţiilor”.
Urmărește
1175 afișări
Imaginea articolului Soldat moldovean ucis în circumstanţe neclare, la frontiera transnistreană

Soldat moldovean ucis în circumstanţe neclare, la frontiera transnistreană

Un militar moldovean a fost ucis joi în ceea ce se poate numi incident neclar, la linia de demarcaţie cu regiunea separatistă Transnistria, într-unul dintre rarele cazuri de acest fel, la peste 30 de ani de la conflictul care a divizat cele două părţi, scrie Reuters.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării din Republica Moldova, militarul a fost „rănit mortal... în urma unui foc tras cu arma aflată în posesia sa, în timpul îndeplinirii atribuţiilor”.

Poliţia şi experţii criminalişti investighează circumstanţele exacte ale incidentului.

La graniţa dintre Moldova şi Transnistria sunt staţionate contingente din ambele părţi, precum şi „forţe de menţinere a păcii” ruseşti, care au fost amplasate în zonă în urma conflictului armat din 1992, după destrămarea Uniunii Sovietice.

Incidentele violente, pe linia de demarcaţie, sunt extrem de rare. Ultimul deces al unui militar în această zonă s-a întâmplat în 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici