Soldaţi ucraineni, printre victimele atacului cu rachete de la Poltava. Bilanţul total se ridică la 51 de morţi şi cel puţin 271 de răniţi

Ucraina confirmă că mai mulţi militari se numără printre cele 51 de victime ale atacului cu rachete ruseşti care a lovit marţi oraşul Poltava, în centrul Ucrainei.

Urmărește
2246 afișări
Imaginea articolului Soldaţi ucraineni, printre victimele atacului cu rachete de la Poltava. Bilanţul total se ridică la 51 de morţi şi cel puţin 271 de răniţi

Soldaţi ucraineni, printre victimele atacului cu rachete de la Poltava

Cel puţin 51 de persoane au fost ucise şi alte 271 au fost rănite în urma unui atac cu rachete ruseşti asupra oraşului Poltava, în centrul Ucrainei.

O şcoală militară şi un spital din apropiere au fost atacate. Forţele terestre ucrainene au confirmat că personalul militar a fost ucis în atac, potrivit BBC.

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că oamenii nu au avut suficient timp să ajungă la adăposturi după ce a sunat alarma de raid aerian.

Mykyta Petrov, în vârstă de 26 de ani, un cadet care a început să lucreze la Institutul Militar de Comunicaţii Poltava în urmă cu doar două săptămâni, a descris momentul atacului, spunând că a doua rachetă a lovit la doar trei secunde după prima.

Deputatul ucrainean Oleksiy Goncharenko a declarat pentru BBC că cele două minute între sirena de raid aerian din Poltava şi aterizarea rachetelor au fost „nimic".

„Imaginaţi-vă că vă aflaţi la etajul şase al unei clădiri şi trebuie să fugiţi la parter. Este realist că puteţi face acest lucru în două minute?", a spus el.

Într-o declaraţie pe Telegram care a confirmat decesul militarilor, forţele terestre ucrainene au declarat că este în curs o anchetă pentru a stabili dacă s-a făcut suficient pentru a-i proteja pe cei loviţi de rachete.

Forţele terestre au confirmat că vor fi sporite măsurile suplimentare pentru a asigura siguranţa militarilor.

Zelenski a spus, la rândul său, că a fost ordonată o anchetă „completă şi rapidă" şi că „toate serviciile necesare sunt implicate în operaţiunea de salvare".

Ucraina lansează un nou apel pentru apărare aeriană cu rază lungă de acţiune

El a continuat spunând că Ucraina are nevoie de sisteme de apărare aeriană cu rază lungă de acţiune „care să ne protejeze de teroarea rusă" şi a adăugat că „fiecare zi de întârziere înseamnă, din păcate, mai multe vieţi pierdute".

Preşedintele SUA, Joe Biden, a descris atacul drept „deplorabil", adăugând că este „o amintire tragică a încercărilor continue şi scandaloase ale lui Putin de a încălca voinţa unui popor liber".

„Statele Unite vor continua să fie alături [de poporul ucrainean] - inclusiv prin furnizarea sistemelor de apărare aeriană şi a capacităţilor de care au nevoie pentru a-şi proteja ţara", a declarat el.

Atacul asupra institutului militar din Poltava a avut loc în timp ce liderul rus Vladimir Putin a sosit în Mongolia.

Poltava, situată în centrul Ucrainei, avea înainte de război o populaţie de 300.000 de locuitori şi este situată la 300 de kilometri de Kiev.

Înfiinţat în anii 1960, când Ucraina făcea încă parte din URSS, Institutul militar de comunicaţii Poltava pregăteşte specialişti în telecomunicaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici