- Home
- Externe
- (12.02.2023, 12:09)
- Mihaela Ionita
Soluţii propuse de un expert pentru ca oamenii să îşi întemeieze familii şi să crească rata natalităţii în China
China ar trebui să sporească stimulentele pentru ca oamenii să îşi întemeieze familii şi să crească rata natalităţii, deoarece populaţia în scădere a ţării ar putea ameninţa a doua cea mai mare economie a lumii, a declarat un expert chinez în planificare familială.
Urmărește
6021 afișări
Soluţii propuse de un expert pentru ca oamenii să îşi întemeieze familii şi să crească rata natalităţii în China
Populaţia Chinei continentale a scăzut cu 850.000 de persoane anul trecut, primul declin din 1961 încoace, ajungând la 1.42 miliarde de locuitori, a anunţat luna trecută guvernul, putând astfel să ajungă după cea a Indiei, cea mai mare populaţie din lume, începutul unui declin probabil de lungă durată, cu implicaţii profunde pentru economia sa şi pentru întreaga lume.
Wang Pei'an, director adjunct al Asociaţiei de Planificare Familială din China, a declarat sâmbătă că ar trebui create mai multe stimulente fiscale bazate pe unitatea familială care ar putea încuraja naşterile, potrivit Reuters.
Vorbind la cel de-al treilea Forum chinezesc şi de dezvoltare de la Beijing, Wang a citat o tendinţă tot mai mare în rândul generaţiilor tinere de a evita să aibă copii. El a cerut mai multe stimulente în ceea ce priveşte ocuparea forţei de muncă, îngrijirea medicală, securitatea socială şi locuinţele care ar putea încuraja oamenii să îşi întemeieze familii.
Între 1980 şi 2015, guvernul a impus o politică a copilului unic pentru familiile din cea mai mare parte a ţării, dar, în condiţiile în care populaţia este acum în scădere, autorităţile se străduiesc să susţină rata natalităţii.
În solicitarea unor măsuri de sprijin mai mari, oficialii din domeniul sănătăţii citează factori precum grijile legate de cheltuieli şi faptul că femeile mai tinere se concentrează pe carieră.
„În China, nivelul de protecţie a maternităţii este încă foarte scăzut", a spus Wang, adăugând că, fără efortul de a cultiva nevoia de căsătorie şi de copii, ar fi extrem de dificil să se stimuleze nivelul de fertilitate.
Vârsta medie la care o femeie se căsătoreşte pentru prima dată a crescut de la 22 de ani în anii '80 la 26.3 ani în 2020, iar vârsta primei naşteri a fost amânată la 27.2 ani, potrivit CCTV.
Wang a subliniat un sondaj realizat în 2021 de către Centrul de Cercetare a Populaţiei şi Dezvoltării din China, care arată că mai puţin de 70% dintre femeile cu vârsta sub 35 de ani credeau că viaţa este completă doar atunci când se au copii.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe