- Home
- Externe
- LOS ANGELES, (23.03.2015, 11:10)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SONDAJ: Americanii au mai multă simpatie pentru preşedinţii din seriale TV decât pentru Barack Obama
Americanii au mai multă simpatie pentru personaje fictive precum preşedinţii Josiah Bartlet şi Frank Underwood din serialele de televiziune "The West Wing", respectiv "House of Cards" decât pentru adevăratul lider politic al ţării lor, Barack Obama, potrivit unui sondaj recent.
Urmărește
234 afișări
Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Un sondaj Reuters-Ipsos realizat în luna martie a dezvăluit faptul că 54% dintre americani au o părere nefavorabilă faţă de Barack Obama, renumit pentru stilul său prezidenţial "cool" şi prudent, în timp ce 46% dintre respondenţi au avut o părere favorabilă.
În schimb, invitaţi să îşi imagineze că David Palmer, personaj din serialul "24 de ore", ar fi preşedinte, 89% dintre respondenţii care au urmărit acest serial produs de studiourile Fox şi inspirat din programele americane antiterorism au spus că ar avea o părere favorabilă despre preşedintele interpretat de actorul Dennis Haysbert.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Preşedintele fictiv Jed Bartlet, un personaj interpretat de Martin Sheen în serialul "Viaţa la Casa Albă/ The West Wing" - simpatizat inclusiv de numeroşi democraţi care lucrează pentru administraţia Obama -, beneficiază de o părere favorabilă din partea a 82% dintre respondenţii care au urmărit acest serial produs de NBC.
În universul întunecat din "Battlestar Galactica", un serial SF difuzat de postul SyFy, preşedinta Laura Roslin, interpretată de actriţa Mary McDonnell, a primit 78% de opinii favorabile în rândul fanilor, datorită determinării sale în încercarea de a-şi readuce echipajul pe Pământ şi de a scăpa de Cylon-i, o gamă de roboţi umanoizi ucigaşi.
Cu o societate americană puternic polarizată în jurul celor două partide istorice, este puţin probabil ca vreun preşedinte american adevărat să ajungă vreodată la aceste cote de popularitate ameţitoare, a declarat Tevi Troy, expert în istoria preşedinţilor americani şi autor al volumului "What Jefferson Read, Ike Watched and Obama Tweeted", un studiu despre cultura populară de la Casa Albă din Washington.
Citeşte şi:
SONDAJ: Mai puţin de jumătate dintre cetăţenii americani cred că Barack Obama iubeşte SUA
"Aproximativ jumătate dintre locuitorii acestei ţări vor fi predispuşi să îţi fie potrivnici, prin simpla lor raportare faţă de republicani şi democraţi", a adăugat Tevi Troy.
Spre deosebire de preşedinţii fictivi, care arată întotdeauna bine în faţa camerelor de filmat şi beneficiază de o sincronizare perfectă în momentele decisive, preşedinţii adevăraţi au adeseori probleme din aceste puncte de vedere.
Republicanul Ronald Reagan, care a fost actor înainte de a intra în politică şi de a deveni, ulterior, preşedinte, a reprezentat o excepţie, spune Tevi Troy.
"Angajaţii din departamentul său de comunicare au spus întotdeauna că Reagan era minunat, pentru că atingea întotdeauna chestiunile esenţiale", a adăugat Troy, care a fost principalul consilier pe politică internă în administraţia preşedintelui republican George W. Bush.
Şi preşedinţii fictivi cu o morală controversată au depăşit gradul de popularitate al lui Obama în acest sondaj realizat de Reuters-Ipsos.
Dintre respondenţii care urmărează serialul "Scandal" produs de ABC, 60% au avut o părere favorabilă despre Fitzgerald "Fitz" Grant, preşedintele afemeiat şi mare consumator de alcool, interpretat de Tony Goldwyn.
De asemenea, deja celebrul Frank Underwood din serialul "House of Cards" a obţinut un scor mai bun de popularitate decât Obama.
În "House of Cards", Frank Underwood, interpretat de Kevin Spacey, ucide un senator american care îşi pierduse cunoştinţa, abandonându-l într-un automobil într-un garaj închis, şi împinge o jurnalistă în faţa unei garnituri de metrou.
Personajul uneltitor, interpretat magistral de Spacey, se bucură de simpatia a 57% din totalul respondenţilor care urmăresc acest serial politic produs şi difuzat de platforma online Netflix.
Chiar şi Obama îl place pe Underwood. "Acest tip face ca multe lucruri să fie pur şi simplu executate", a spus preşedintele Obama în timpul unei întâlniri din decembrie 2013 cu Reed Hastings, directorul executiv al platformei Netflix. "Mi-aş fi dorit ca lucrurile să fie atât de nemilos de eficiente", a adăugat, în glumă, preşedintele Obama.
A existat totuşi şi un rezultat în acest sondaj, realizat între 5 şi 19 martie, care ar putea să îi ofere o oarecare consolare lui Barack Obama: el este totuşi mai popular în rândul americanilor decât preşedintele rus Vladimir Putin.
Aproximativ 76% dintre americani au o părere nefavorabilă despre Putin, potrivit acestui sondaj, în timp ce 24% dintre respondenţi au o părere favorabilă.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe