SONDAJ: Britanicii vor ca imigranţii să aştepte trei ani pentru accesul la ajutoarele sociale

Două treimi dintre britanici consideră că imigranţii din Uniunea Europeană ar trebui obligaţi să aştepte trei ani înainte de a solicita ajutoare sociale în Marea Britanie, arată rezultatele unui sondaj publicat marţi la Londra.

Urmărește
299 afișări
Imaginea articolului SONDAJ: Britanicii vor ca imigranţii să aştepte trei ani pentru accesul la ajutoarele sociale

SONDAJ: Britanicii vor ca imigranţii să aştepte trei ani pentru accesul la ajutoarele sociale (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Peste 3.000 de persoane au participat la sondajul British Social Attitudes, realizat de agenţia NatCen Social Research. Potrivit rezultatelor, 61 la sută dintre persoanele intervievate au afirmat că imigranţii ar trebui să aştepte cel puţin trei ani înainte de solicita ajutoare sociale, relatează publicaţia Express în pagina electronică.

Pe de altă parte, un britanic din zece a afirmat că imigranţii ar trebui să aştepte cel puţin 10 ani pentru accesul la ajutoare sociale, în timp ce 6 la sută dintre cei intervievaţi au răspuns că cetăţenii străini nu ar trebui să primească deloc aceste beneficii.

Sondajul mai arată că un britanic din patru consideră că imigranţii vin în Marea Britanie doar pentru "a abuza" de generosul sistem de ajutoare sociale.

În plus, mai multe de trei sferturi dintre persoanele intervievate s-au exprimat în favoarea reducerii ratei imigraţiei în Marea Britanie. Astfel, mai multe de trei persoane din patru s-au pronunţat în favoarea reducerii ratei imigraţiei măcar "puţin", în timp ce 56 la sută dintre cei intervievaţi au afirmat că doresc o reducere considerabilă.

Un număr important dintre participanţii la sondaj- 43 la sută, faţă de 37 la sută în 2003 - consideră că imigranţii au crescut nivelul infracţionalităţii în Marea Britanie.

În plus, jumătate dintre persoanele intervievate consideră că imigranţii le iau locurile de muncă britanicilor, în creştere cu 7 la sută, faţă de 43 la sută în urmă cu zece ani.

De asemenea, impactul economic al imigraţiei este apreciat drept negativ de 47 la sută dintre britanici, în timp ce 45 la sută consideră că ameninţă viaţa culturală britanică.

În acest context, publicaţia Express notează că opţiunile britanicilor vor creşte presiunea asupra Guvernului în vederea consolidării măsurilor de control a imigraţiei în Marea Britanie.

Autorii sondajului consideră că politicienii britanici vor ignora rezultatele studiului "pe riscul lor".

Publicarea sondajului intervine la doar câteva luni după ce premierul David Cameron a aprobat noi măsuri pentru a bloca accesului imigranţilor din Uniunea Europeană la ajutoare sociale, care pot fi solicitate la trei după sosirea în Marea Britanie.

Măsurile au fost decise de Guvernul conservator condus de David Cameron după ce Marea Britanie a ridicat, din 1 ianuarie, accesul pe piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici